Onderhoud aanvragen

Onderhoudsservice zonnepanelen

optimaal functionerend zonnestroomsysteem

Door jaarlijkse inspecties en reiniging wordt de optimale werking en terugverdiensten van uw zonnestroomsysteem gewaarborgd. Ook bij storingen staan onze monteurs voor u klaar. Kortom, wilt u het meeste uit uw investering in zonnepanelen halen, maak dan gebruik van onze onderhoudsservice.

Onderhoud aanvragen
of bel 045 565 05 95Functionele inspectie

Een belangrijk onderdeel van onze onderhoudsservice is de functionele inspectie. Door bijvoorbeeld windbelastingen, (knaag)dieren, verkeerde montage of ontwerp zullen de elektrische onderdelen in uw zonnestroomsysteem onderpresteren. Door de functionele inspectie wordt de optimale stroomproductie, uw besparingen en (brand)veiligheid van uw zonnestroomsysteem gewaarborgd.

Uw systeem wordt uitgebreid doorgemeten om de volgende zaken te controleren:

  • Is de opbrengst van uw systeem naar verwachting?
  • Indien de opbrengst te laag is, waar ligt dat aan? En wie is verantwoordelijk om dit op te lossen? De fabrikant, de installateur, de netbeheerder?
  • Bestaan er hotspots op uw panelen?
  • Bestaan er elektrisch kwetsbare punten in de bekabeling aan de AC zijde of aan de DC zijde?
  • Werken de schakelaren en beveiligingstoestellen naar behoren?

De uitkomsten van de functionele inspectie worden verzameld in een meetrapport.

Reiniging

Een hoogwaardig zonnepaneel heeft een vuil-afstotende coating. Echter, door vogelpoep, bladeren of ander klevende materie ontstaan er zeer warme plekjes op de zonnecellen. Door deze zgn. ‘hotspots’ degraderen uw zonnepanelen sneller. Ook leiden hotspots vaker tot een overbelasting van de aansluitdoos op de achterkant van uw paneel, wat op zijn beurt weer leidt tot brandgevaar. Dus, om het rendement en de levensduur van uw zonnestroomsysteem te waarborgen, is het aanbevolen om uw zonnepanelen jaarlijks te reinigen.

Via de Innovi Dak onderhoudsservice worden uw zonnepanelen jaarlijks gereinigd met osmosewater. Osmosewater is gezuiverd water zonder mineralen waardoor er geen kalkaanslag achterblijft. Kalkaanslag op uw panelen hindert de productie van zonnestroom. Daarnaast kan ondeskundige reiniging gevaarlijk zijn voor de poetser en kan het schade aanrichten aan uw zonnestroomsysteem. Kortom, laat u professioneel ontzorgen door de jaarlijkse reiniging.

Visuele inspectie

Na de reiniging zal een visuele inspectie plaatsvinden. Door de visuele inspectie worden potentiële storingen tijdig ontdekt. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de correcte opbinding van DC-stekkers, de doorbuiging van het dak, losgeraakte bekabeling, vogelnestjes of takken worden verwijderd, scherpe randen of voorwerpen in de buurt van kabelleidingen worden onschadelijk gemaakt, etc.

Storingsdienst

Een omvormer die foutcodes blijft aangeven, zonnepanelen die niks opwekken of vreemde waarden in het monitoringsportaal; dit zijn vervelende zaken die zich kunnen voordoen. Door gebruik te maken van de onderhoudsservice staan onze deskundige monteurs voor u klaar om het probleem vlot te achterhalen en op te lossen.

*Indien uzelf verantwoordelijk bent voor de storing, bijv. de omvormerstekker is uitgetrokken of uw router staat uit, zullen er voorrijkosten in rekening worden gebracht.

Uw expert in Limburg

Wij zijn uw zonnepanelen expert. We focussen ons voornamelijk op Limburg. Denk onder andere aan Parkstad; Landgraaf, Heerlen of andere plaatsen in Limburg. Woont u buiten de provincie? Geen probleem, we bespreken graag de mogelijkheden.

Wilt u ook gebruik maken van de Innovi Dak onderhoudsservice? Voor een complete ontzorging en een optimaal functionerend zonnestroomsysteem voor slechts €7,50 per paneel per jaar? Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.

Onderhoud aanvragen
of bel 045 565 05 95

* Onze onderhoudsservice op deze voorwaarden is alleen beschikbaar in Limburg. Buiten Limburg zullen de prijzen verschillen, afhankelijk van het aantal panelen.

Innovi Dak – is voorzien van de volgende keurmerken / certificeringen