Gratis offerte

Indak systemen

esthetische meerwaarde

Zonnepanelen zijn duurzaam, dat weet inmiddels iedereen. Echter, sommige mensen vinden zonnepanelen op hun dak simpelweg niet zo mooi. “Het oog wilt ook wat”, is een veel gehoorde uitspraak.

In dit soort gevallen kan een dak-geïntegreerd systeem (ook wel een indak-systeem genoemd) een uitkomst bieden. Bij een indak-systeem worden dakpannen verwijderd en worden de zonnepanelen in het dak weggewerkt. Hierdoor zijn de zonnepanelen minder zichtbaar het krijgt het zonnedak een esthetischere, ‘gladde’ uitstraling. Een bijkomstig pluspunt is dat men minder dakpannen nodig heeft bij een indak-systeem. Dit is met name interessant bij een dakrenovatie of bij een nieuwbouw woning.

Een veilige installatie door Innovi Dak

Een indak-systeem heeft dus een esthetische meerwaarde. Maar het vereist gedegen kennis en expertise van zowel dakdekken als solar installatietechniek: Bijna de helft van alle PV-branden (in 2018) zijn ontstaan bij indak-systemen!

Bij een indak-systeem zijn de zonnepanelen minder goed geventileerd dan bij een normaal ‘opdak-systeem’. Het is dus cruciaal dat de ventilatie van de panelen is gewaarborgd. Verder is het noodzakelijk dat het onderliggende dak(isolatie) materiaal wordt beoordeeld op warmtebestendigheid. Indien er twijfel bestaat over de warmtebestendigheid van het dakmateriaal, dient het dak met een warmte-werende folie te worden bekleed alvorens het indak-systeem wordt geïnstalleerd.

Een indak-systeem is een lust voor het oog, maar laat deze ALTIJD door een professionele partij installeren. Innovi Dak heeft vele succesvolle indak-systemen geplaatst en wij kunnen adequaat beoordelen of een dergelijk indak-systeem haalbaar is bij u thuis of op het werk. Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van een indak-systeem? Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs.

Uw expert in Limburg en omstreken

Wij zijn uw indak-systeem expert. Innovi Dak is voornamelijk actief in regio Limburg. Denk onder andere aan Parkstad; Landgraaf, Heerlen of andere plaatsen in Limburg. Woont u buiten de provincie? Geen probleem, we bespreken graag de mogelijkheden.

Neem vrijblijvend contact op
of bel 045 565 05 95