Gratis offerte

Hoge-opwek zonnepanelen

glaskoper panelen

Het komt wel eens voor dat een consument een zeer hoog elektraverbruik heeft en tegelijkertijd slechts een klein dakoppervlakte. In dit geval passen er niet genoeg “normale” (glas-folie) zonnepanelen op het dak om het eigen verbruik af te dekken. Dit is een typisch voorbeeld wanneer men het beste Sunpower panelen kan gebruiken.

Sunpower panelen

Sunpower is de fabrikant van zgn. glas-koper zonnepanelen, deze panelen hebben de krachtigste zonnecel technologie op de markt. Glas-koper panelen hebben een efficiency van 20 - 22% terwijl een reguliere (glas-folie) zonnepaneel een efficiency heeft van 15 - 19%. En het Watt piek vermogen per vierkante meter (Wp/m2) van een glas-koper paneel ligt boven 220 Watt, terwijl het Wp/m2 van een reguliere zonnepaneel tussen de 175 – 190 Watt schommelt.

In het kort, in vergelijking met normale zonnepanelen produceert een SunPower paneel 60% meer energie over de eerste 25 jaar.

Neem vrijblijvend contact op
of bel 045 565 05 95

Verschil met traditionele zonnecel

Een glas-koper paneel heeft een aantal belangrijke verschillen met een traditionele zonnecel. Als eerste, de zonnecel heeft geen dunne leidingen in het silicium substraat (dus een significant groter silicium oppervlak aan de voorkant waardoor meer stroom opgewekt kan worden) en heeft aan de achterkant een solide koperen plaat.

Door deze koperen plaat heeft de zonnecel een significant hogere geleidbaarheid (meer elektronen, grotere stroom, minder verliezen) en is aanzienlijk beter beschermd tegen mechanische belastingen (minder micro-cracks). Hierdoor is een langere levensduur gewaarborgd. Het enige bezwaar bij glas-koper zonnepanelen zijn de hogere kosten.

Installatie door Innovi Dak

In Nederland zijn slechts een handjevol installatiebedrijven gemachtigd om Sunpower panelen te installeren. Innovi Dak is daar één van.

Wilt u weten welke zonnepanelen het beste passen bij uw specifieke situatie? Zijn dit glas-glas panelen van Solarwatt (als beste beoordeeld door consumentenbond)? De hoogwaardige Duitse Axitec of Solarfabrik panelen? Of passen de Sunpower panelen het beste in uw situatie? Vraag vrijblijvend een gesprek aan met één van onze adviseurs.

Neem vrijblijvend contact op
of bel 045 565 05 95

Innovi Dak – is voorzien van de volgende keurmerken / certificeringen