Zonnepanelen
Bespaar slim op je energierekening
Zelfs in het regenachtige Nederland schijnt de zon vaak genoeg om elektriciteit op te wekken met zonnepanelen. Zonnestroom is milieuvriendelijk én goed voor uw portemonnee. U bespaart al gauw vele honderden euro’s per jaar op uw energienota door zonnepanelen. Bovendien bent u minder afhankelijk van uw energieleverancier en fossiele brandstoffen! Andere voordelen van zonnepanelen zijn:
- Waardestijging van uw woning en verbeterde energielabel
- Korte terugverdientijden door de verlenging van de salderingsregeling
- Btw van 21% naar 0% sinds 2023
- Zonnepanelen hebben een lange levensduur van gemiddeld 25 jaar
- Zonnepanelen vergen weinig onderhoud: een jaarlijkse reiniging en inspectie is voldoende.
Meer weten over zonnepanelen bij u thuis? Innovi Dak staat u graag bij met raad en daad.
Onze werkwijze
Uw eigen zonnestroomcentrale hebben wij binnen een dag op uw dak gemonteerd. Om te zorgen dat u de beste keuze maakt, begeleiden wij u door het hele proces.
1. Adviesgesprek
U wilt gratis en vrijblijvend een offerte ontvangen. Een van onze adviseurs zal dan contact met u opnemen om te overleggen welk zonnepanelensysteem het beste bij uw specifieke woonsituatie past - nu en in de toekomst. Op basis van satellietbeelden, beschikbare foto’s en uw jaarverbruik wordt er vervolgens een offerte op maat gemaakt voor uw woning.
2. Offerte
U ontvangt de op maat gemaakte offerte per mail met een legplan. Een legplan is een tekening over hoe de panelen op uw dak geplaatst worden. U bekijkt en beoordeelt rustig de offerte. Wij ontvangen dan graag uw reactie of akkoord op het aanbod.
3. Schouw en realisatie
Na akkoord of bij twijfel wordt een schouw uitgevoerd. Tijdens de schouw wordt de conditie van uw dak en het legplan gecontroleerd. Tevens wordt de kabeltracé en uitbreiding van de meterkast beoordeeld. Na goedkeuring van de schouw, hebben we groenlicht om de uitvoer in te plannen! Samen prikken we een datum om uw zonnepanelen te plaatsen. Onze ervaren en gecertificeerde monteurs hebben uw panelen doorgaans binnen één dag gemonteerd.
4. Nazorg
U kunt onbezorgd genieten van uw zonnepanelen met onze onderhoudsservice. Onze service omvat een jaarlijkse reiniging en inspecties. Mocht onverhoopt toch problemen voordoen, dan staat onze storingsdienst voor u paraat. Lees hier meer over onze onderhoudsservice.
Services en diensten
extra veel rendement
Naast hoogwaardige engineering, inkoop en uitvoer van de installatiewerkzaamheden, bieden wij een aantal diensten aan die hier nader worden toegelicht.
Bent u op zoek naar zonnepanelen of andere services? Bijvoorbeeld in Parkstad; Brunssum, Landgraaf, Heerlen, Schimmert of andere plaatsen binnen of buiten Limburg? Wij adviseren u graag en verzorgen de installatie.
Veelgestelde vragen
Zonnepanelen kunnen zowel op schuine als op platte daken geplaatst worden.
Zonnepanelen doen hun werk het best als ze in zuidelijke richting geplaatst zijn onder een hellingshoek van 36º . Echter, u krijgt ongeveer hetzelfde rendement met een dak met een hellingshoek van ca. 20º – 60º gelegen tussen het zuidoosten en zuidwesten.
Vergeleken met een dak op het zuiden heeft u dan nog steeds een opbrengst van 90%.
Hoeveel zonnepanelen een pand nodig heeft is afhankelijk van het stroomverbruik en de opbrengst van de panelen.
Om een inschatting te kunnen maken van het voor u benodigd aantal panelen moet u weten hoeveel stroom u jaarlijks verbruikt. Dit kunt u zien op de jaarafrekening van uw energieleverancier. Daarnaast zijn de afmetingen, hellingshoek, de oriëntatie van het dak en het vermogen van de zonnepanelen die worden aangeschaft van belang.
Om het voor u benodigd aantal zonnepanelen te berekenen gebruikt u de volgende formule:
(jaarlijks stroomverbruik * 1,1) / (het vermogen van 1 paneel in Wattpiek)
Een rekenvoorbeeld:
– Jaarlijks stroomverbruik: 3600 kWh.
– U schaft zonnepanelen aan van 340 Wp.
– U heeft dan 3600 * 1,1 = 3960 gedeeld door 340 = 11,65 zonnepanelen nodig.
Het is raadzaam om 12 zonnepanelen aan te schaffen. De opbrengst van zonnepanelen verschilt immers per jaar en de opbrengst gaat in de loop der jaren achteruit.
Met zonnepanelen wordt er duurzame energie opgewekt. Een deel hiervan gebruikt u zelf. De overige energie kunt u terug leveren aan het openbare net. Wanneer de zon niet schijnt, gebruikt u nog altijd energie, maar wordt er geen tot weinig energie opgewekt door uw zonnepanelen.
Op uw energierekening staat in kWh vermeld hoeveel energie uw energieleverancier aan u heef geleverd. Als u zelf energie aan levert aan het openbare net, trekt uw energieleverancier dit van de door hen geleverde energie af. Dit heet salderen.
De salderingsgrens is gelijk aan de hoeveelheid energie die door uw energieleverancier geleverd is. U kunt dus niet meer salderen dan wat u geleverd heeft gekregen. Levert u meer terug dan deze grens? Dan krijgt u een terugleververgoeding.
Het kabinet schaft vanaf 1 januari 2023 de btw op de aankoop en plaatsing van zonnepanelen af. Hierdoor gaat de btw van 21% naar 0%. Dit betekent dat u niet langer uw btw terug hoeft te vragen bij de Belastingdienst.
Wanneer zonnepanelen op uw eigen woning liggen, vallen deze onder de opstalverzekering van uw woning. Helaas vergoedt een opstalverzekering niet altijd mogelijke schade aan uw zonnepanelen. Dit is afhankelijk van een aantal zaken.
Indien uw woning een huurwoning is, is de kans groot dat u een aparte verzekering nodig heeft voor uw zonnepanelen.