
Zonnepanelen particulier
Hoeveel kunt u besparen met zonnepanelen?
Zonnepanelen
Dakwerkzaamheden
Bereken hoeveel jij kan besparen
- Gegarandeerd rendement
- Topkwaliteit zonnepanelen
- Levensduur van gemiddeld wel 30 jaar
24/7 bereikbaar voor spoed
- Al meer dan 20 jaar dé dakdekker in Limburg
- Spoeddienst bereikbaar via 06 23 55 97 48
- Geen voorrijkosten in een straal van 15km
- Tevredenheid gegarandeerd: 9 op basis van 130 beoordelingen
Werkwijze
Projecten
1000+ klanten gingen u voor


Veelgestelde vragen
Zonnepanelen kunnen zowel op schuine als op platte daken geplaatst worden. Zonnepanelen doen hun werk het best als ze in zuidelijke richting geplaatst zijn onder een hellingshoek van 36º . Echter, u krijgt ongeveer hetzelfde rendement met een dak met een hellingshoek van ca. 20º – 60º gelegen tussen het zuidoosten en zuidwesten. Vergeleken met een dak op het zuiden heeft u dan nog steeds een opbrengst van 90%.
Hoeveel zonnepanelen een pand nodig heeft is afhankelijk van het stroomverbruik en de opbrengst van de panelen.
Om een inschatting te kunnen maken van het voor u benodigd aantal panelen moet u weten hoeveel stroom u jaarlijks verbruikt. Dit kunt u zien op de jaarafrekening van uw energieleverancier. Daarnaast zijn de afmetingen, hellingshoek, de oriëntatie van het dak en het vermogen van de zonnepanelen die worden aangeschaft van belang.
Om het voor u benodigd aantal zonnepanelen te berekenen gebruikt u de volgende formule:
(jaarlijks stroomverbruik * 1,1) / (het vermogen van 1 paneel in Wattpiek)
Een rekenvoorbeeld:
– Jaarlijks stroomverbruik: 3600 kWh.
– U schaft zonnepanelen aan van 340 Wp.
– U heeft dan 3600 * 1,1 = 3960 gedeeld door 340 = 11,65 zonnepanelen nodig.
Het is raadzaam om 12 zonnepanelen aan te schaffen. De opbrengst van zonnepanelen verschilt immers per jaar en de opbrengst gaat in de loop der jaren achteruit.
Met zonnepanelen wordt er duurzame energie opgewekt. Een deel hiervan gebruikt u zelf. De overige energie kunt u terug leveren aan het openbare net. Wanneer de zon niet schijnt, gebruikt u nog altijd energie, maar wordt er geen tot weinig energie opgewekt door uw zonnepanelen.
Op uw energierekening staat in kWh vermeld hoeveel energie uw energieleverancier aan u heef geleverd. Als u zelf energie aan levert aan het openbare net, trekt uw energieleverancier dit van de door hen geleverde energie af. Dit heet salderen.
De salderingsgrens is gelijk aan de hoeveelheid energie die door uw energieleverancier geleverd is. U kunt dus niet meer salderen dan wat u geleverd heeft gekregen. Levert u meer terug dan deze grens? Dan krijgt u een terugleververgoeding.
Het kabinet schaft vanaf 1 januari 2023 de btw op de aankoop en plaatsing van zonnepanelen af. Hierdoor gaat de btw van 21% naar 0%. Dit betekent dat u niet langer uw btw terug hoeft te vragen bij de Belastingdienst.
Wanneer zonnepanelen op uw eigen woning liggen, vallen deze onder de opstalverzekering van uw woning. Helaas vergoedt een opstalverzekering niet altijd mogelijke schade aan uw zonnepanelen. Dit is afhankelijk van een aantal zaken.
Indien uw woning een huurwoning is, is de kans groot dat u een aparte verzekering nodig heeft voor uw zonnepanelen.