8,8
Deze week hebben de medewerkers van INNOVI-DAK naar volle tevredenheid de zonnepanelen geplaatst. Mijn ervaringen tot nu toe zijn zeer positief! De afspraken vanaf begin tot einde zijn correct en soepel verlopen. Een grote pluim voor de monteurs die, ondanks de vrieskou, vakmanschap en klantvriendelijkheid hoog in hun vaandel hebben staan. Een bedrijf met zulke medewerkers mag zich gelukkig prijzen! INNOVI-DAK... een aanrader voor iedereen die nog op zoek is voor wat betreft de aanschaf van zonnepanelen.
- Sjef
Afgelopen maand in contact gekomen met dit bedrijf voor zonnepanelen. In deze fase zeer tevreden over de communicatie met verkoper, planner en medewerkster facturering. Offerte geaccepteerd. Zonnepanelen moeten nog worden geleverd en geïnstalleerd. We zijn benieuwd. Verdere ervaringen zullen volgen.
- Ruud
Deskundig advies vooraf, en denken mee tijdens de schouw als er obstakels lijken te zijn. (nog geen 3-fase en verouderde meterkast) Door goeie afstemming, is op de dag van plaatsing ook de meterkast vernieuwd en had Enexis tijd om de 3-fase te activeren. Week later (inderdaad snel) wederom deskundige en mee denkende monteurs. Panelen liggen mooi uitgelijnd op het dak, alle kabels netjes via de leidingkoof naar de meterkast. Ook na installatie nette begeleiding bij BTW teruggave en inrichten van het dashboard van de omvormer.
- Patrick
Omdat een klein onderdeel (het aansluiten van elektrisch fornuis) moeizaam voor mij was heb ik contact gehad. Hoewel ik even heb moeten wachten ben ik uiteindelijk heel goed geholpen. Veel dank aan Adrie Vermeeren, Lars en Remco voor de vriendelijkheid en goede hulp. Zij verdienen een gouden randje. Math Gulpers
- Math
Monteurs Mike en Marik(team 5) zijn zeer enthousiast en professioneel. Goede communicatie van zowel kantoor als monteurs.
- Kjc huijsmans
Bijna alles rond voor zonnepanelen. Helaas kwam op de mail met de laatste 3 vragen geen reactie. Na bijna een maand een reminder gestuurd, geen reactie. Na 11 dagen gebeld, zou voor einde van week teruggebeld worden. Helaas niet gebeurd.... De week erna werden we wel gebeld, maar toen was het vertrouwen ver weg.
- Ray
.
- Frans
Prima werk geleverd, werk netjes uitgevoerd. Alleen de app was een vluggertje en helamaal geen uitleg gekregen. De app kan mijns inzien niet goed werken. De opbrengst zou sommige dagen 50,4 Kw/h zijn. Ik zou nu al na 2 maanden ca. € 2700,- opbrengst hebben. Ik had zeer graag dat iemand zou komen kijken wat hier aan de hand is!
- Klaas
Plaatsing goed verlopen, Uitleg kan beter. Gelukkig heeft medewerkster Tima mij een eind op weg geholpen. met de app Voor haar een 10
- Thea Kollee
Het gesprek met betrekking tot de aanbieding en mogelijkheden was zeer informatief. Alle informatie ook heel duidelijk en genoeg ruimte voor vragen. De installatie door Duravolt verliep voortvarend. De monteurs waren vriendelijk en vakbekwaam. De nazorg was ook prima.
- René Jetten
Goede en snelle ondersteuning i.v.m. aanvraag vergunning monumentenzorg.
- Theo
Zeer kundig en vriendelijk personeel.
- Armand Persoon
Als werkt goed, alleen was de app even een probleem voor een Samsung te installeren, maar is door een medewerker goed opgelost.
- Peter
Onze ervaringen met Innovi-dak zijn zonder meer goed te noemen. Alles is goed afgewerkt en er is met perfecte service gewerkt. Ook de contacten met de firma waren prettig en goed! Dus zeker een 10 waard!
- Leo Remmel
Zeer aardig goed en snel werkend personeel.Vanaf de eerste afspraak tot aan het eindresultaat. Laten alles goed opgeruimd achter. Ben zeer tevreden.
- Bep
Panelen een maand eerder ontvangen als gepland zeer bekwame monteurs alles netjes geplaatst en opgeruimd enigste verbeterpunt wat ik adviseer is communicatie zeer slecht telefonisch te bereiken trots keuze menu
- Theo
Zeer tevreden met de aanpak. Fijne betrokken mensen EN ze komen hun afspraken. blijven met je je meedenken! Zeer goede afwerking van project. en da zo door.
- Ruud
Eerst is een vertegenwoordiger/verkoper geweest. Heeft alles opgeschreven. Houten overkapping achterom en/of eventueel een paar panelen op de voorkant van het huis en enige zekerheid waren de 6 panelen achter op het huis. Voor de voorkant een herberekening gedaan, ivm opbrengst, dit is ook afgeraden en netjes gecommuniceerd. Dan komt de elektricien kijken. Met de opdracht waar aan de voorkant nog panelen komen. Voor de overkapping hoeft mijnerzijds niks te gebeuren. Bestaande stroomkabel kan gebruikt worden. Electricien bij installatie zou dit kunnen afwijzen en nieuwe kabel trekken over de muur. Dag van installatie. Electricien gaat de bestaande kabel niet gebruiken en ook geen kabel over de muur trekken, deze moet onder de bestrating en dat doen zij niet. Had ik dus kunnen voorbereiden, als ze dat gezegd hadden. Panelen voor de overkapping waren voor een platdak constructie met tegengewichten. Dus verkeerd materiaal meegenomen, deze konden ze niet plaatsen. Hoofdmonteur zou dit op de zaak gaan uitzoeken en met een oplossing komen voor de overkapping. Nieuwe datum voor plaatsing nog niet bekend, zou 2 a 3 maanden kunnen duren. Installatieteam vertrokken, geen panelen geplaatst, we are not amused. Na enige telefoontjes, worden de panelen binnen 14 dagen alsnog geplaatst, inclusief kleine aanpassing aan de overkapping, om het plaatsen van de panelen mogelijk te maken, zonder tegengewichten. Score tot nu toe voldoende, kan nog omhoog als geplaatst is.
- Ron
prettige samenwerking, korrekt de werkzaamheden uitgevoerd, na de werkzaamheden geen rommel achter gelaten.
- Paul
montage is geheel volgens planning verlopen inclusief de modernisering van de meterkast vooral de werkzaamheden aan de meterkast verdienen de schoonheidsprijs met een hoofdletter S Ben er buitengewoon tevreden over
- marlies
Informatie bij onze eerste interesse in zonnepanelen zo'n 3 jaar geleden was bevlogen en zeer uitgebreid. Roy Franssen is iemand, die weet waar hij het over heeft en staat achter zijn product. Niks opdringt en jezelf tot een besluit laat komen, erg prettig. Informatie, schouwen en uiteindelijk de plaatsing is door vakkundige en zeer vriendelijke mensen gebeurd. Geen gedoe over achterlaten van verpakkingsmateriaal o.i.d. Waar ik nu 15 maanden na plaatsing wel achter ben, is dat de informatie na plaatsing iets beter en minder gehaast had moeten gebeuren. Als leek en zonder technische achtergrond toch wel belangrijk. Daardoor ben ik wel enkele maanden opslag misgelopen. De op zichzelf geplaatste aardlekschakelaar nl. die geplaatst was en waarvan ik niet op de hoogte was, is door omstandigheden op een moment uitgeslagen, dus dat stukje info is ergens mis gegaan. Wel is dat ook meteen opgelost, toen ik het opgemerkt heb, dus daar weer een plus, voor snel handelen van het bedrijf Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt denk ik dan. Verder blijf ik enthousiast over dit bedrijf en raad ik iedereen aan te gaan luisteren, wat ze voor u kunnen betekenen en hebben aan te bieden.
- Riet Lenssen
Ondertussen al 2 jaar zonnepanelen liggen van Innovi-dak,super tevreden over het proces, heldere uitleg en een professionele montage. Echt een aanrader !!
- Piet Verwei
Innovi-Dak installed a new electrical box in our old home. They arrived on time, were pleasant, and answered many of my husband's questions. Very friendly. Would absolutely recommend!
- Casey
Zij komen hun afspraken na. Zij leveren de kwaliteit Conform afspraak Zij hebben een zeer klantvriendelijke en klantgerichte service. Ook bij vragen na de levering altijd snel en adequaat antwoord. Zeer tevreden gevoel bij dit bedrijf.
- John
ben tevreden
- herman Bitte wählen boosten
Gratis offerte

Zonnepanelen

Bespaar slim op je energierekening

Zelfs in het regenachtige Nederland schijnt de zon vaak genoeg om elektriciteit op te wekken met zonnepanelen. Zonnestroom is milieuvriendelijk én goed voor uw portemonnee. U bespaart al gauw vele honderden euro’s per jaar op uw energienota door zonnepanelen. Bovendien bent u minder afhankelijk van uw energieleverancier en fossiele brandstoffen! Andere voordelen van zonnepanelen zijn:

  • Waardestijging van uw woning en verbeterde energielabel
  • Korte terugverdientijden door de verlenging van de salderingsregeling
  • Btw van 21% naar 0% sinds 2023
  • Zonnepanelen hebben een lange levensduur van gemiddeld 25 jaar
  • Zonnepanelen vergen weinig onderhoud: een jaarlijkse reiniging en inspectie is voldoende.

Meer weten over zonnepanelen bij u thuis? Innovi Dak staat u graag bij met raad en daad.

Gratis offerte
of bel 045 565 05 95

Onze werkwijze

Uw eigen zonnestroomcentrale hebben wij binnen een dag op uw dak gemonteerd. Om te zorgen dat u de beste keuze maakt, begeleiden wij u door het hele proces.

1. Adviesgesprek

U wilt gratis en vrijblijvend een offerte ontvangen. Een van onze adviseurs zal dan contact met u opnemen om te overleggen welk zonnepanelensysteem het beste bij uw specifieke woonsituatie past - nu en in de toekomst. Op basis van satellietbeelden, beschikbare foto’s en uw jaarverbruik wordt er vervolgens een offerte op maat gemaakt voor uw woning.

2. Offerte

U ontvangt de op maat gemaakte offerte per mail met een legplan. Een legplan is een tekening over hoe de panelen op uw dak geplaatst worden. U bekijkt en beoordeelt rustig de offerte. Wij ontvangen dan graag uw reactie of akkoord op het aanbod.

3. Schouw en realisatie

Na akkoord of bij twijfel wordt een schouw uitgevoerd. Tijdens de schouw wordt de conditie van uw dak en het legplan gecontroleerd. Tevens wordt de kabeltracé en uitbreiding van de meterkast beoordeeld. Na goedkeuring van de schouw, hebben we groenlicht om de uitvoer in te plannen! Samen prikken we een datum om uw zonnepanelen te plaatsen. Onze ervaren en gecertificeerde monteurs hebben uw panelen doorgaans binnen één dag gemonteerd.

4. Nazorg

U kunt onbezorgd genieten van uw zonnepanelen met onze onderhoudsservice. Onze service omvat een jaarlijkse reiniging en inspecties. Mocht onverhoopt toch problemen voordoen, dan staat onze storingsdienst voor u paraat. Lees hier meer over onze onderhoudsservice.

Services en diensten

extra veel rendement

Naast hoogwaardige engineering, inkoop en uitvoer van de installatiewerkzaamheden, bieden wij een aantal diensten aan die hier nader worden toegelicht.

Bent u op zoek naar zonnepanelen of andere services? Bijvoorbeeld in Parkstad; Brunssum, Landgraaf, Heerlen, Schimmert of andere plaatsen binnen of buiten Limburg? Wij adviseren u graag en verzorgen de installatie.

Gratis offerte
of bel 045 565 05 95

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of mijn dak geschikt is voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen zowel op schuine als op platte daken geplaatst worden.
Zonnepanelen doen hun werk het best als ze in zuidelijke richting geplaatst zijn onder een hellingshoek van 36º . Echter, u krijgt ongeveer hetzelfde rendement met een dak met een hellingshoek van ca. 20º  – 60º  gelegen tussen het zuidoosten en zuidwesten.
Vergeleken met een dak op het zuiden heeft u dan nog steeds een opbrengst van 90%.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Hoeveel zonnepanelen een pand nodig heeft is afhankelijk van het stroomverbruik en de opbrengst van de panelen.
Om een inschatting te kunnen maken van het voor u benodigd aantal panelen moet u weten hoeveel stroom u jaarlijks verbruikt. Dit kunt u zien op de jaarafrekening van uw energieleverancier. Daarnaast zijn de afmetingen, hellingshoek, de oriëntatie van het dak en het vermogen van de zonnepanelen die worden aangeschaft van belang.

Om het voor u benodigd aantal zonnepanelen te berekenen gebruikt u de volgende formule:
(jaarlijks stroomverbruik * 1,1) / (het vermogen van 1 paneel in Wattpiek)

Een rekenvoorbeeld:
– Jaarlijks stroomverbruik: 3600 kWh.
– U schaft zonnepanelen aan van 340 Wp.
– U heeft dan 3600 * 1,1 = 3960 gedeeld door 340 = 11,65 zonnepanelen nodig.

Het is raadzaam om 12 zonnepanelen aan te schaffen. De opbrengst van zonnepanelen verschilt immers per jaar en de opbrengst gaat in de loop der jaren achteruit.

Wat is salderen?

Met zonnepanelen wordt er duurzame energie opgewekt. Een deel hiervan gebruikt u zelf. De overige energie kunt u terug leveren aan het openbare net. Wanneer de zon niet schijnt, gebruikt u nog altijd energie, maar wordt er geen tot weinig energie opgewekt door uw zonnepanelen.
Op uw energierekening staat in kWh vermeld hoeveel energie uw energieleverancier aan u heef geleverd. Als u zelf energie aan levert aan het openbare net, trekt uw energieleverancier dit van de door hen geleverde energie af. Dit heet salderen.

De salderingsgrens is gelijk aan de hoeveelheid energie die door uw energieleverancier geleverd is. U kunt dus niet meer salderen dan wat u geleverd heeft gekregen. Levert u meer terug dan deze grens? Dan krijgt u een terugleververgoeding.

Hoe werkt btw-teruggave van zonnepanelen?

Het kabinet schaft vanaf 1 januari 2023 de btw op de aankoop en plaatsing van zonnepanelen af. Hierdoor gaat de btw van 21% naar 0%. Dit betekent dat u niet langer uw btw terug hoeft te vragen bij de Belastingdienst.

Moet ik een (extra) verzekering afsluiten voor mijn zonnepanelen?

Wanneer zonnepanelen op uw eigen woning liggen, vallen deze onder de opstalverzekering van uw woning. Helaas vergoedt een opstalverzekering niet altijd mogelijke schade aan uw zonnepanelen. Dit is afhankelijk van een aantal zaken.
Indien uw woning een huurwoning is, is de kans groot dat u een aparte verzekering nodig heeft voor uw zonnepanelen.

Innovi Dak – is voorzien van de volgende keurmerken / certificeringen