Gratis offerte

Hoeveel kunt u besparen met zonnepanelen?

Innovi Dak: Zonnepanelen specialist in Parkstad

De expert in solar en dakafwerking

Heeft u interesse in zonnepanelen en bent u op zoek naar een expert in de omgeving van Parkstad? Innovi Dak helpt u graag verder. Wij kunnen u van begin tot eind begeleiden in het traject van het aanschaffen van zonnepanelen. Met onze 20 jaar ervaring en onderscheidende kennis geven wij gegarandeerd het beste advies voor uw dak.

Door het plaatsen van zonnepanelen helpt u niet alleen met het verduurzamen van de wereld. Zonnepanelen besparen u ook 15 jaar op uw energienota, indien juist geplaatst. Om u op de meest voordelige manier zelfvoorzienend te maken bieden wij ons aan als uw duurzaamheidspartner.

Spreekt Innovi Dak u aan? Wij helpen u graag verder met het plaatsen van zonnepanelen in de omgeving van Parkstad. Lees gerust verder voor meer informatie of maak een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs.

Referenties

Zonnepanelen in Parkstad

Zonnepanelen Parkstad - KerkradeZonnepanelen Parkstad - UitvoerZonnepanelen Parkstad - ReferentieZonnepanelen Parkstad - Installatie
 • 956 Zonnepanelen à 320 Wp
 • 2019
 • 515.000 kwh per jaar
Zonnepanelen Parkstad - KerkradeZonnepanelen Parkstad - UitvoerZonnepanelen Parkstad - ReferentieZonnepanelen Parkstad - Installatie

Delite Kerkrade

Sinds 1927 is Delite fabrikant van halffabrikaten en grondstoffen voor de bakkerij-, ijs- en chocolade industrie. Het project is gerealiseerd met behulp van een SDE+ subsidie. Met deze subsidie ben je verzekerd van een 15 jarige vergoeding bij het opwekken van energie.

Het hoogwaardige PV-systeem bestaat uit Huawei omvormers en Duitse Axitec panelen. Huawei is de grootste omvormer fabrikant ter wereld, die regelmatig als beste wordt getest door onafhankelijke testinstituten. Met een kleine 1000 panelen wordt maar liefst een 0.5 Megawatt (!) aan energie opgewekt per jaar.

Ook besparen op uw energienota? Wij realiseren dit graag voor u.

Zonnepanelen Parkstad - Particulier BrunssumZonnepanelen Parkstad - Particulier Project
 • 52 Zonnepanelen à 275 Wp
 • 2018
 • 12.155 Kwh per jaar
Zonnepanelen Parkstad - Particulier BrunssumZonnepanelen Parkstad - Particulier Project

Familie Boosten uit Hoensbroek

Bij familie Boosten hebben we in 2018 een PV-installatie gerealiseerd. Er is een zgn. zuidelijk georiënteerd systeem geplaatst voor maximale rendement voor hun specifieke dak en verbruik. Er wordt op jaarbasis met dit systeem 12.155 kWh energie opgewekt.

Hiermee voorzien de zonnepanelen in de totale elektriciteitsbehoefte van de familie. Verder wordt er maar liefst 3 ton CO2 uitstoot per jaar bespaart. Een zinvolle investering waaraan Innovi Dak heeft mogen bijdragen.

Ons team staat voor u klaar in Parkstad

Ervaren engineers en gecertificeerde monteurs

U kunt voor het plaatsen van zonnepanelen met een gerust hart bij ons terecht. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen en installeren van grote en kleine zonnestroomsystemen. Deze dienst bieden wij voor zowel particulieren als bedrijven. Daarnaast staan wij klaar voor projectontwikkelaars, woningcorporaties, VVE’s en agrariërs.

Wij zijn voornamelijk actief in Limburg. We plaatsen graag uw zonnepanelen in Parkstad; zoals de plaatsen Heerlen en Landgraaf.

 • Persoonlijk advies, gecertificeerde monteurs en deskundige engineers
 • Fiscaal advies en subsidieaanvragen
 • Berekening van uw rendement en terugverdien termijn
 • Keuze en aanschaf van zonnepanelen en omvormers
 • Hoogwaardig technisch ontwerp van uw installatie
 • Planning en uitvoering
 • Real-time monitoring, reiniging en onderhoud

Innovi Dak streeft naar een dienstverlening die elke dag innoveert waardoor de meest betrouwbare installaties geleverd kunnen worden. Voor uw zonnepanelenproject in Parkstad staan wij met veel plezier voor u klaar.

Veelgestelde vragen

Wanneer is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen geplaatst worden op zowel schuine als platte daken. Wel werken de zonnepanelen het meest effectief wanneer deze in zuidelijke richting geplaatst zijn onder een hellingshoek van 36º.

Wanneer u de zonnepanelen onder een hellingshoek van ca. 20º –  60º plaatst tussen het zuidoosten en zuidwesten ontvangt u ongeveer hetzelfde rendement.  U heeft dan nog steeds een rendement van 90%, vergeleken met een dak op het zuiden.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft is afhankelijk van de opbrengst van de panelen en uw stroomverbruik.

Aan de hand van uw jaarlijkse stroomverbruik kunnen wij een inschatting maken. Op de jaarafrekening van uw energieleverancier kunt u uw verbruik zien. Daarnaast zijn de volgende factoren van belang: de afmetingen, hellingshoek, de oriëntatie van het dak en het vermogen van de zonnepanelen die worden aangeschaft.

Voor het berekenen van het benodigd aantal zonnepanelen hanteren wij de volgende formule:

(jaarlijks stroomverbruik * 1,1) / (het vermogen van 1 paneel in Wattpiek)

Een rekenvoorbeeld:
– Jaarlijks stroomverbruik: 3600 kWh.
– U schaft zonnepanelen aan van 340 Wp.
– U heeft dan 3600 * 1,1 = 3960 gedeeld door 340 = 11,65 zonnepanelen nodig.

In het rekenvoorbeeld is het raadzaam om 12 zonnepanelen aan te schaffen. De opbrengst van zonnepanelen kan namelijk per jaar verschillen. Ook gaat de opbrengst in de loop der jaren achteruit.

Wat is salderen?

Na het plaatsen van zonnepanelen wekt u duurzame energie op. Een groot deel van deze energie gebruikt u zelf. Het overige deel kunt u aan het openbare net terugleveren.

Op een bewolkte dag wekken uw zonnepanelen geen tot weinig energie op. Toch gebruikt u wel energie. Deze energie wordt geleverd door uw energieleverancier. Op uw energierekening staat vermeld hoeveel energie uw energieleverancier aan u geleverd heeft. Levert u energie aan het openbare net? Dan wordt dit verrekent met de door hen geleverde energie. Dit wordt salderen genoemd.

Bij salderen is het niet mogelijk om meer energie aan het openbare net te leveren dan de hoeveelheid energie die door uw energieleverancier geleverd is. Wanneer u toch meer terug levert, krijgt u een terugleververgoeding.

Wanneer kom ik in aanmerking voor btw-teruggave?

Als leverancier wekt u stroom op. De stroom die u niet gebruikt levert u terug aan de energieleverancier. Hierdoor ziet de Belastingdienst u als een kleine ondernemer. Om deze reden krijgt u een groot deel van de 21% BTW over de aanschaf van uw zonnestroominstallatie terug via de kleineondernemersregeling.

Dit zal niet het gehele BTW-bedrag zijn. Doordat u door de Belastingdienst als ondernemer wordt gezien betaalt u een klein bedrag aan BTW over de stroom die u terug levert aan uw energieleverancier. Dit vaste bedrag wordt ‘forfait’ genoemd: €20,- per 1.000 Wp aan geïnstalleerd vermogen van uw zonnepanelen. Dit forfait wordt van de door u betaalde BTW afgetrokken.

Hoe vraag ik de btw-teruggave aan?

Bij aanschaf van uw zonnestroominstallatie zorgen wij voor de teruggave van de BTW.

Nadat wij uw zonnestroominstallatie geïnstalleerd hebben vragen wij met uw gegevens en de door u betaalde factuur het formulier ‘Opgaaf zonnepaneelhouder’ aan bij de Belastingdienst. Hierna nemen wij contact met u op voor het invullen van dit formulier. 6 maanden na afloop van het kalender jaar kunt u de BTW op de aanschaf van uw zonnepanelen terugvragen.

Wilt u liever zelf uw BTW terug vragen? Dan kan dat heel eenvoudig via belastingdienst.nl.

Is het noodzakelijk om een (extra) verzekering af te sluiten voor mijn zonnepanelen?

Liggen de zonnepanelen op uw eigen woning? Dan vallen deze onder de opstalverzekering van uw woning. Deze verzekering vergoedt helaas niet altijd mogelijke schade aan uw zonnepanelen. Dit is afhankelijk van een aantal zaken.

Is uw woning een huurwoning? Dan is de kans groot dat u een aparte verzekering nodig heeft voor uw zonnepanelen.

Innovi Dak – is voorzien van de volgende keurmerken / certificeringen