Afschaffing salderingsregeling 31-12-2026
Ontdek hoe jij jouw zonne installatie kunt aanpassen zodat het nog steeds rendabel is
651
Dagen
Zonnepanelen Parkstad

Zonnepanelen Parkstad

Bespaar slim op je energierekening

Zonnepanelen

Bereken hoeveel jij kan besparen

  • Gegarandeerd rendement
  • Topkwaliteit zonnepanelen
  • Levensduur van gemiddeld wel 30 jaar
Adres

10.000+ installaties
20+ jaar ervaring
10 gespecialiseerde dakwerkers
5 zonne-energie specialisten

Innovi Dak: Zonnepanelen specialist in Parkstad

De expert in solar en dakafwerking

Heeft u interesse in zonnepanelen en bent u op inwoner van Parkstad? Innovi Dak helpt u graag verder. Wij kunnen u van begin tot eind begeleiden in het traject van het aanschaffen van zonnepanelen. Met onze 20 jaar ervaring en onderscheidende kennis geven wij gegarandeerd het beste advies voor uw dak.

Ondertussen zijn er al meer dan 55.000 zonnepanelen geplaatst op daken in de Parkstad-gemeenten. Talloze bewoners van Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld en Voerendaal en Beekdaelen gingen u voor. Bent u de volgende die gebruik gaat maken van deze duurzame vorm van energie opwekken?

Door uw huis te verduurzamen met zonnepanelen helpt u niet alleen mee aan een groenere wereld. Het geeft u namelijk ook een financieel voordeel. Zonnepanelen besparen u 15 jaar op uw energienota, indien juist geplaatst. Om u op de meest voordelige manier zelfvoorzienend te maken bieden wij ons aan als uw duurzaamheidspartner.

Spreekt Innovi Dak u aan? Neem dan contact op, wij helpen u graag verder met het plaatsen van zonnepanelen in Parkstad en omgeving. Lees gerust verder voor meer informatie op onze website. Bij Innovi Dak is het ook mogelijk om een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs te maken.

Werkwijze

Stap 1

Adviesgesprek

U wilt gratis en vrijblijvend een offerte ontvangen. Een van onze adviseurs zal dan contact met u opnemen om te overleggen welk zonnepanelensysteem het beste bij uw specifieke woonsituatie past – nu en in de toekomst. Op basis van satellietbeelden, beschikbare foto’s en uw jaarverbruik wordt er vervolgens een offerte op maat gemaakt voor uw woning.

Stap 2

Persoonlijke offerte

U ontvangt de op maat gemaakte offerte per mail met een legplan. Een legplan is een tekening over hoe de panelen op uw dak geplaatst worden. U bekijkt en beoordeelt rustig de offerte. Wij ontvangen dan graag uw reactie of akkoord op het aanbod.

Stap 3

Schouw

Na akkoord of bij twijfel wordt een schouw uitgevoerd. Tijdens de schouw wordt de conditie van uw dak en het legplan gecontroleerd. Tevens wordt de kabeltracé en uitbreiding van de meterkast beoordeeld.

Stap 4

Installatie

Na goedkeuring van de schouw, hebben we groenlicht om de uitvoer in te plannen! Samen prikken we een datum om uw zonnepanelen te plaatsen. Onze ervaren en gecertificeerde monteurs hebben uw panelen doorgaans binnen één dag gemonteerd.

Stap 5

Nazorg

U kunt onbezorgd genieten van uw zonnepanelen met onze onderhoudsservice. Onze service omvat een jaarlijkse reiniging en inspecties. Mocht onverhoopt toch problemen voordoen, dan staat onze storingsdienst voor u paraat. Lees hier meer over onze onderhoudsservice.

Benieuwd naar de concrete terugverdien-termijn voor uw dak?

Vraag een vrijblijvende offerte aan
zonnepanelen-parkstad

Benieuwd naar de concrete terugverdien-termijn voor uw dak?

Vraag een vrijblijvende offerte aan
zonnepanelen-parkstad

Veelgestelde vragen

Wanneer is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen geplaatst worden op zowel schuine als platte daken. Wel werken de zonnepanelen het meest effectief wanneer deze in zuidelijke richting geplaatst zijn onder een hellingshoek van 36º.

Wanneer u de zonnepanelen onder een hellingshoek van ca. 20º –  60º plaatst tussen het zuidoosten en zuidwesten ontvangt u ongeveer hetzelfde rendement.  U heeft dan nog steeds een rendement van 90%, vergeleken met een dak op het zuiden.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft is afhankelijk van de opbrengst van de panelen en uw stroomverbruik.

Aan de hand van uw jaarlijkse stroomverbruik kunnen wij een inschatting maken. Op de jaarafrekening van uw energieleverancier kunt u uw verbruik zien. Daarnaast zijn de volgende factoren van belang: de afmetingen, hellingshoek, de oriëntatie van het dak en het vermogen van de zonnepanelen die worden aangeschaft.

Voor het berekenen van het benodigd aantal zonnepanelen hanteren wij de volgende formule:

(jaarlijks stroomverbruik * 1,1) / (het vermogen van 1 paneel in Wattpiek)

Een rekenvoorbeeld:
– Jaarlijks stroomverbruik: 3600 kWh.
– U schaft zonnepanelen aan van 340 Wp.
– U heeft dan 3600 * 1,1 = 3960 gedeeld door 340 = 11,65 zonnepanelen nodig.

In het rekenvoorbeeld is het raadzaam om 12 zonnepanelen aan te schaffen. De opbrengst van zonnepanelen kan namelijk per jaar verschillen. Ook gaat de opbrengst in de loop der jaren achteruit.

Wat betekent salderen?

Na het plaatsen van zonnepanelen wekt u duurzame energie op. Een groot deel van deze energie gebruikt u zelf. Het overige deel kunt u aan het openbare net terugleveren.

Op een bewolkte dag wekken uw zonnepanelen geen tot weinig energie op. Toch gebruikt u wel energie. Deze energie wordt geleverd door uw energieleverancier. Op uw energierekening staat vermeld hoeveel energie uw energieleverancier aan u geleverd heeft. Levert u energie aan het openbare net? Dan wordt dit verrekent met de door hen geleverde energie. Dit wordt salderen genoemd.

Bij salderen is het niet mogelijk om meer energie aan het openbare net te leveren dan de hoeveelheid energie die door uw energieleverancier geleverd is. Wanneer u toch meer terug levert, krijgt u een terugleververgoeding.

Hoe werkt btw-teruggave van zonnepanelen?
Het kabinet schaft vanaf 1 januari 2023 de btw op de aankoop en plaatsing van zonnepanelen af. Hierdoor gaat de btw van 21% naar 0%. Dit betekent dat u niet langer uw btw terug hoeft te vragen bij de Belastingdienst.
Dien ik een (extra) verzekering af te sluiten voor mijn zonnepanelen?
Wanneer zonnepanelen op uw eigen woning liggen, vallen deze onder de opstalverzekering van uw woning. Maar de opstalverzekering vergoedt niet altijd schade aan uw zonnepanelen. Dit hangt af van een aantal zaken.

Bij een huurwoning is de kans groot dat u een aparte verzekering nodig heeft voor de zonnepanelen.