8,9
prettige samenwerking, korrekt de werkzaamheden uitgevoerd, na de werkzaamheden geen rommel achter gelaten.
- Paul
montage is geheel volgens planning verlopen inclusief de modernisering van de meterkast vooral de werkzaamheden aan de meterkast verdienen de schoonheidsprijs met een hoofdletter S Ben er buitengewoon tevreden over
- marlies
Informatie bij onze eerste interesse in zonnepanelen zo'n 3 jaar geleden was bevlogen en zeer uitgebreid. Roy Franssen is iemand, die weet waar hij het over heeft en staat achter zijn product. Niks opdringt en jezelf tot een besluit laat komen, erg prettig. Informatie, schouwen en uiteindelijk de plaatsing is door vakkundige en zeer vriendelijke mensen gebeurd. Geen gedoe over achterlaten van verpakkingsmateriaal o.i.d. Waar ik nu 15 maanden na plaatsing wel achter ben, is dat de informatie na plaatsing iets beter en minder gehaast had moeten gebeuren. Als leek en zonder technische achtergrond toch wel belangrijk. Daardoor ben ik wel enkele maanden opslag misgelopen. De op zichzelf geplaatste aardlekschakelaar nl. die geplaatst was en waarvan ik niet op de hoogte was, is door omstandigheden op een moment uitgeslagen, dus dat stukje info is ergens mis gegaan. Wel is dat ook meteen opgelost, toen ik het opgemerkt heb, dus daar weer een plus, voor snel handelen van het bedrijf Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt denk ik dan. Verder blijf ik enthousiast over dit bedrijf en raad ik iedereen aan te gaan luisteren, wat ze voor u kunnen betekenen en hebben aan te bieden.
- Riet Lenssen
Ondertussen al 2 jaar zonnepanelen liggen van Innovi-dak,super tevreden over het proces, heldere uitleg en een professionele montage. Echt een aanrader !!
- Piet Verwei
Innovi-Dak installed a new electrical box in our old home. They arrived on time, were pleasant, and answered many of my husband's questions. Very friendly. Would absolutely recommend!
- Casey
Zij komen hun afspraken na. Zij leveren de kwaliteit Conform afspraak Zij hebben een zeer klantvriendelijke en klantgerichte service. Ook bij vragen na de levering altijd snel en adequaat antwoord. Zeer tevreden gevoel bij dit bedrijf.
- John
ben tevreden
- herman Bitte wählen boosten
Zeer goede ervaring met jullie bedrijf en service
- Mathieu
Overall goed. Kan altijd beter maar dat kan overal.
- Ron
Telefonisch contact was even problematisch. Verdere afhandeling goed.
- Hardy
Komen afspraken correct na
- Rene
Alles wat we afgesproken hebben is waargemaakt.
- Martien
Alles werd goed geregeld en duidelijk afgesproken. Uitleg was zeer uitgebreid en duidelijk.
- Sandra
In eerste instantie toch spannend om zonne-energie zelf op te gaan wekken. Bij eerste kennismaking met Innovi-dak al vertrouwd gevoel gekregen dat het goed zou komen. En inderdaad tijdens de installatie van de zonnepanelen bleek dat de monteurs zeer bekwaam en vriendelijk waren. Ze waren geduldig met het beantwoorden van al onze vragen. Niets bleek teveel te zijn, en alles werd goed opgeleverd. Zou Innovi-dak aanraden bij iedereen.
- Fred
Levering en plaatsen is netjes gegaan. Nazorg liet te wensen over. Na 1,5 jaar werkte het systeem dat inzicht van werking zonnepanelen niet meer. Provider faliet ofzo? Zou mij geld kosten om iets nieuws te laten plaatsen ipv 100% bedrijf of 50/50. En nu werkt het systeem van voorzijde van huis ook niet meer. Bij begin was Postcode al verkeerd ingevuld.(is onderdeel van inlogcode) Kan nu niet meer inloggen. Voor installatie zou ik dit bedrijf aanbevelen. Voor nazorg (nog) niet.
- Bert
Vooraf duidelijke communicatie. Zelfs de monteurs zijn een paar dagen voor de plaatsing zelf de situatie ter plaatse komen bekijken om niet voor verrassingen te komen staan bij het plaatsen van de zonnepanelen. Speciale dank aan de heer K. Bemelen om alles in goede banen te leiden.
- Erik
Goede professionele medewerkers
- Gaston
Van begin tot einde goed gegaan
- Danny
Ze kijken wat kan er, wat wil je. Werken zeer netjes en zijn altijd goed bereikbaar bij vragen. Wij zijn zeer tevreden, ook onze beide buren en familieleden.
- Yvette
Prima werk geleverd en kundige uitleg op vragen van mij.
- Paul
Ik ben zeer tevreden over innovidak, de werkzaamheden Waren naar tevredenheid goed zeer professioneel afgehandeld. Ik ben blij met mijn zonnepanelen.
- Ruud Gelissen
Ik heb alles al boven in de zin gezet.
- Marlie
De zonnepanelen liggen er netjes op. Installatie keurig aangesloten en bekabeling netjes weggewerkt.
- Maikel
Van het begin tot en met het einde inclusief nazorg (na 3/4de jaar vragen gesteld. Daar werd niet moeilijk over gedaan maar juist alle moeite gedaan om me te helpen) prima te woord gestaan, geadviseerd en de installatie gemonteerd en afgewerkt. Waren alle bedrijven maar zo. Chappoo
- Har
Ervaren jongens die veel lol hebben. Zij geven ook goede uitleg op gestelde vragen.
- Bert
Gratis offerte

Hoeveel kunt u besparen met zonnepanelen?

Innovi Dak: Zonnepanelen specialist in Parkstad

De expert in solar en dakafwerking

Heeft u interesse in zonnepanelen en bent u op zoek naar een expert in de omgeving van Parkstad? Innovi Dak helpt u graag verder. Wij kunnen u van begin tot eind begeleiden in het traject van het aanschaffen van zonnepanelen. Met onze 20 jaar ervaring en onderscheidende kennis geven wij gegarandeerd het beste advies voor uw dak.

Door uw huis te verduurzamen met zonnepanelen helpt u niet alleen mee aan een groenere wereld. Zonnepanelen besparen u ook 15 jaar op uw energienota, indien juist geplaatst. Om u op de meest voordelige manier zelfvoorzienend te maken bieden wij ons aan als uw duurzaamheidspartner.

Spreekt Innovi Dak u aan? Wij helpen u graag verder met het plaatsen van zonnepanelen in Parkstad en omgeving. Lees gerust verder voor meer informatie of maak een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs.

Referenties

Zonnepanelen in Parkstad

Zonnepanelen Parkstad - KerkradeZonnepanelen Parkstad - UitvoerZonnepanelen Parkstad - ReferentieZonnepanelen Parkstad - Installatie
 • 956 Zonnepanelen à 320 Wp
 • 2019
 • 515.000 kwh per jaar
Zonnepanelen Parkstad - KerkradeZonnepanelen Parkstad - UitvoerZonnepanelen Parkstad - ReferentieZonnepanelen Parkstad - Installatie

Delite Kerkrade

Sinds 1927 is Delite fabrikant van halffabrikaten en grondstoffen voor de bakkerij-, ijs- en chocolade industrie. Het project is gerealiseerd met behulp van een SDE+ subsidie. Met deze subsidie ben je verzekerd van een 15 jarige vergoeding bij het opwekken van energie.

Het hoogwaardige PV-systeem bestaat uit Huawei omvormers en Duitse Axitec panelen. Huawei is de grootste omvormer fabrikant ter wereld, die regelmatig als beste wordt getest door onafhankelijke testinstituten. Met een kleine 1000 panelen wordt maar liefst een 0.5 Megawatt (!) aan energie opgewekt per jaar.

Ook besparen op uw energienota? Wij realiseren dit graag voor u.

Zonnepanelen Parkstad - Particulier BrunssumZonnepanelen Parkstad - Particulier Project
 • 52 Zonnepanelen à 275 Wp
 • 2018
 • 12.155 Kwh per jaar
Zonnepanelen Parkstad - Particulier BrunssumZonnepanelen Parkstad - Particulier Project

Familie Boosten uit Hoensbroek

Bij familie Boosten hebben we in 2018 een PV-installatie gerealiseerd. Er is een zgn. zuidelijk georiënteerd systeem geplaatst voor maximale rendement voor hun specifieke dak en verbruik. Er wordt op jaarbasis met dit systeem 12.155 kWh energie opgewekt.

Hiermee voorzien de zonnepanelen in de totale elektriciteitsbehoefte van de familie. Verder wordt er maar liefst 3 ton CO2 uitstoot per jaar bespaart. Een zinvolle investering waaraan Innovi Dak heeft mogen bijdragen.

Ons team staat voor u klaar in Parkstad

Ervaren engineers en gecertificeerde monteurs

U kunt voor het plaatsen van zonnepanelen met een gerust hart bij ons terecht. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen en installeren van grote en kleine zonnestroomsystemen. Deze dienst bieden wij voor zowel particulieren als bedrijven. Daarnaast staan wij klaar voor projectontwikkelaars, woningcorporaties, VVE’s en agrariërs. Voor vele projecten hebben wij al succesvol zonnepanelen geplaatst.

Wij zijn voornamelijk actief in Limburg. We plaatsen graag uw zonnepanelen in Parkstad; zoals de plaatsen Brunssum, Heerlen, Kerkrade en Landgraaf. Maar denk ook aan Geleen etc.

 • Persoonlijk advies, gecertificeerde monteurs en deskundige engineers
 • Fiscaal advies en subsidieaanvragen
 • Berekening van uw rendement en terugverdien termijn
 • Keuze en aanschaf van zonnepanelen en omvormers
 • Hoogwaardig technisch ontwerp van uw installatie
 • Planning en uitvoering
 • Real-time monitoring, reiniging en onderhoud

Innovi Dak streeft naar een dienstverlening die elke dag innoveert waardoor de meest betrouwbare installaties geleverd kunnen worden. Voor uw zonnepanelenproject in Parkstad staan wij met veel plezier voor u klaar.

Veelgestelde vragen

Wanneer is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen geplaatst worden op zowel schuine als platte daken. Wel werken de zonnepanelen het meest effectief wanneer deze in zuidelijke richting geplaatst zijn onder een hellingshoek van 36º.

Wanneer u de zonnepanelen onder een hellingshoek van ca. 20º –  60º plaatst tussen het zuidoosten en zuidwesten ontvangt u ongeveer hetzelfde rendement.  U heeft dan nog steeds een rendement van 90%, vergeleken met een dak op het zuiden.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft is afhankelijk van de opbrengst van de panelen en uw stroomverbruik.

Aan de hand van uw jaarlijkse stroomverbruik kunnen wij een inschatting maken. Op de jaarafrekening van uw energieleverancier kunt u uw verbruik zien. Daarnaast zijn de volgende factoren van belang: de afmetingen, hellingshoek, de oriëntatie van het dak en het vermogen van de zonnepanelen die worden aangeschaft.

Voor het berekenen van het benodigd aantal zonnepanelen hanteren wij de volgende formule:

(jaarlijks stroomverbruik * 1,1) / (het vermogen van 1 paneel in Wattpiek)

Een rekenvoorbeeld:
– Jaarlijks stroomverbruik: 3600 kWh.
– U schaft zonnepanelen aan van 340 Wp.
– U heeft dan 3600 * 1,1 = 3960 gedeeld door 340 = 11,65 zonnepanelen nodig.

In het rekenvoorbeeld is het raadzaam om 12 zonnepanelen aan te schaffen. De opbrengst van zonnepanelen kan namelijk per jaar verschillen. Ook gaat de opbrengst in de loop der jaren achteruit.

Wat is salderen?

Na het plaatsen van zonnepanelen wekt u duurzame energie op. Een groot deel van deze energie gebruikt u zelf. Het overige deel kunt u aan het openbare net terugleveren.

Op een bewolkte dag wekken uw zonnepanelen geen tot weinig energie op. Toch gebruikt u wel energie. Deze energie wordt geleverd door uw energieleverancier. Op uw energierekening staat vermeld hoeveel energie uw energieleverancier aan u geleverd heeft. Levert u energie aan het openbare net? Dan wordt dit verrekent met de door hen geleverde energie. Dit wordt salderen genoemd.

Bij salderen is het niet mogelijk om meer energie aan het openbare net te leveren dan de hoeveelheid energie die door uw energieleverancier geleverd is. Wanneer u toch meer terug levert, krijgt u een terugleververgoeding.

Wanneer kom ik in aanmerking voor btw teruggave?

Als leverancier wekt u stroom op. De stroom die u niet gebruikt levert u terug aan de energieleverancier. Hierdoor ziet de Belastingdienst u als een kleine ondernemer. Om deze reden krijgt u een groot deel van de 21% BTW over de aanschaf van uw zonnestroominstallatie terug via de kleineondernemersregeling.

Dit zal niet het gehele BTW-bedrag zijn. Doordat u door de Belastingdienst als ondernemer wordt gezien betaalt u een klein bedrag aan BTW over de stroom die u terug levert aan uw energieleverancier. Dit vaste bedrag wordt ‘forfait’ genoemd: €20,- per 1.000 Wp aan geïnstalleerd vermogen van uw zonnepanelen. Dit forfait wordt van de door u betaalde BTW afgetrokken.

Hoe vraag ik de btw-teruggave aan?

Bij aanschaf van uw zonnestroominstallatie zorgen wij voor de teruggave van de BTW.

Nadat wij uw zonnestroominstallatie geïnstalleerd hebben vragen wij met uw gegevens en de door u betaalde factuur het formulier ‘Opgaaf zonnepaneelhouder’ aan bij de Belastingdienst. Hierna nemen wij contact met u op voor het invullen van dit formulier. 6 maanden na afloop van het kalender jaar kunt u de BTW op de aanschaf van uw zonnepanelen terugvragen.

Wilt u liever zelf uw BTW terug vragen? Dan kan dat heel eenvoudig via belastingdienst.nl.

Is het noodzakelijk om een (extra) verzekering af te sluiten voor mijn zonnepanelen?

Liggen de zonnepanelen op uw eigen woning? Dan vallen deze onder de opstalverzekering van uw woning. Deze verzekering vergoedt helaas niet altijd mogelijke schade aan uw zonnepanelen. Dit is afhankelijk van een aantal zaken.

Is uw woning een huurwoning? Dan is de kans groot dat u een aparte verzekering nodig heeft voor uw zonnepanelen.

Innovi Dak – is voorzien van de volgende keurmerken / certificeringen