9,0
Vriendelijk en correct, dank aan Sjef en William
- Ans
Innovi dak komt zijn afspraken heel goed na. Het team dat bij mij de panelen heeft gelegd is super. Niets is hun te veel, ze denken met je mee en last but not least ze werken netjes en schoon af. Ook hadden ze pech dat het bij tijd en wijle goed regende, ze bleven vrolijk. Nogmaals ik ben blij dat mijn keuze op innovi dak is gevallen. De prijs/kwaliteitverhouding is top.
- Ben
De twee monteurs hebben vlot en netjes gewerkt, alles goed geïnstalleerd en uitgelegd hoe de omvormer en de meterkast werkt.
- Wendy
duidelijk mail verkeer. komen hun afspraken na. Ook na instalatie meteen telefoontje van bedrijf hoe het verlopen was.
- Bert
Prima werk geleverd
- Bert
Leuk, vriendelijk en kundig installatie-team.
- Raymond
Na wat misverstanden over de mogelijkheden van zonnepanelen bij ons thuis, hebben de medewerkers van Innovi-Dak zich naar ons toe erg netjes gedragen en alles goed afgewikkeld. Dat was de reden waarom we in tweede instantie alsnog contact opnamen om toch via Innovi-Dak zonnepanelen te krijgen.
- Odile Meuwissen
Mooi werk geleverd in dak systeem Ben er erg blij mee
- Harrie
Zeer klantvriendelijk
- Francien
Betrouwbaar, betrokken. Vakkundig personeel. Klantenservice top.
- Marc
Netjes gewerkt en heel vriendelijk
- Patrick
Gezellige mensen die meedenken en helpen en zeer netjes werken. Leuke werksfeer onder de mannen wat het allemaal een stuk makkelijker maakt als je verplicht thuis moet blijven.
- Debbie
Het hele proces vooraf was al goed. Afspraken ook altijd nageleefd. Het werk zelf: zeer vriendelijke en ervaren monteurs. Denken mee en leveren alles prima af alsof het hun eigen huis betreft. Complimenten!!!
- Niek Rondeel
Ze hebben snel en netjes alles gecontroleerd en grondig schoon gemaakt op het dak. Gelijk ook snel even de Velux ramen gepoetst en de goot schoongemaakt. Kleine moeite maar zeer gewaardeerd. Dit team zie ik graag terug bij het volgende onderhoud.
- Pascal
Zie boven
- Coen
Zeer nette mensen die hun vak goed verstaand. Hebben alles netjes geplaatst en 1 dingetje netjes opgelost. Mensen hebben netjes werk afgeleverd
- Bas
Vanaf de kennismaking tot het installeren van de panelen volledige expertise in het vak. Er wordt goed de tijd genomen om het perfecte legplan te maken, zonder het verplichte verkoop praatje. Ook de installateurs zijn zeer kundig en precies. Alles voor de klant! Een perfecte service van begin tot eind.
- Ralph
Fijne mensen in omgang! Gaan netjes te werk
- Sven
Heel tevreden!
- Marian
Duidelijke offerte. Komen afspraken goed na . Telefonisch contact voor verder teks en uitleg super. Monteurs werken goed en klantgericht geen vraag is hun teveel . Kortom innovi dak goed bedrijf.
- Roger
Waren kundig en vriendelijk!
- Angelique
Mijn ervaring is zeer goed met Innovi-Dak en kan het zeker aanbevelen
- Wiel Heussen
Een 9 gegeven aangezien in juli een dag van te voren pas hadden afgezegd ivm geen levering zonnepanelen, dit koste mij een verlofdag, anders een dikke 10. Team 3 krijgt van mij een vette 10, top jongens, correct, netjes alles achter gelaten, vriendelijk en keurige uitleg. Respect dat ze met 30 graden op het dak zonder klagen gewoon netjes hun werk deden. Petje af voor team 3
- Tonnie
Heel tevreden…
- Eefke
In slechte omstandigheden ( hele dag stromende regen) zonnepanelen aangebracht op plat dak. Team werkt snel en in goed onderling overleg met de klant. Erg tevreden.
- Inge
Gratis offerte

Hoeveel kunt u besparen met zonnepanelen?

Innovi Dak: Zonnepanelen specialist in Parkstad

De expert in solar en dakafwerking

Heeft u interesse in zonnepanelen en bent u op inwoner van Parkstad? Innovi Dak helpt u graag verder. Wij kunnen u van begin tot eind begeleiden in het traject van het aanschaffen van zonnepanelen. Met onze 20 jaar ervaring en onderscheidende kennis geven wij gegarandeerd het beste advies voor uw dak.

Ondertussen zijn er al meer dan 55.000 zonnepanelen geplaatst op daken in de Parkstad-gemeenten. Talloze bewoners van Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld en Voerendaal en Beekdaelen gingen u voor. Bent u de volgende die gebruik gaat maken van deze duurzame vorm van energie opwekken?

Door uw huis te verduurzamen met zonnepanelen helpt u niet alleen mee aan een groenere wereld. Het geeft u namelijk ook een financieel voordeel. Zonnepanelen besparen u 15 jaar op uw energienota, indien juist geplaatst. Om u op de meest voordelige manier zelfvoorzienend te maken bieden wij ons aan als uw duurzaamheidspartner.

Spreekt Innovi Dak u aan? Neem dan contact op, wij helpen u graag verder met het plaatsen van zonnepanelen in Parkstad en omgeving. Lees gerust verder voor meer informatie op onze website. Bij Innovi Dak is het ook mogelijk om een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs te maken.

Referenties

Zonnepanelen in Parkstad

Zonnepanelen Parkstad - KerkradeZonnepanelen Parkstad - UitvoerZonnepanelen Parkstad - ReferentieZonnepanelen Parkstad - Installatie
 • 956 Zonnepanelen à 320 Wp
 • 2019
 • 515.000 kwh per jaar
Zonnepanelen Parkstad - KerkradeZonnepanelen Parkstad - UitvoerZonnepanelen Parkstad - ReferentieZonnepanelen Parkstad - Installatie

Delite Kerkrade

Sinds 1927 is Delite fabrikant van halffabrikaten en grondstoffen voor de bakkerij-, ijs- en chocolade industrie. Het project is gerealiseerd met behulp van een SDE+ subsidie. Met deze subsidie ben je verzekerd van een 15 jarige vergoeding bij het opwekken van energie.

Het hoogwaardige PV-systeem bestaat uit Huawei omvormers en Duitse Axitec panelen. Huawei is de grootste omvormer fabrikant ter wereld, die regelmatig als beste wordt getest door onafhankelijke testinstituten. Met een kleine 1000 panelen wordt maar liefst een 0.5 Megawatt (!) aan energie opgewekt per jaar.

Ook besparen op uw energienota? Wij realiseren dit graag voor u.

Zonnepanelen Parkstad - Particulier BrunssumZonnepanelen Parkstad - Particulier Project
 • 52 Zonnepanelen à 275 Wp
 • 2018
 • 12.155 Kwh per jaar
Zonnepanelen Parkstad - Particulier BrunssumZonnepanelen Parkstad - Particulier Project

Familie Boosten uit Hoensbroek

Bij familie Boosten hebben we in 2018 een PV-installatie gerealiseerd. Er is een zgn. zuidelijk georiënteerd systeem geplaatst voor maximale rendement voor hun specifieke dak en verbruik. Er wordt op jaarbasis met dit systeem 12.155 kWh energie opgewekt.

Hiermee voorzien de zonnepanelen in de totale elektriciteitsbehoefte van de familie. Verder wordt er maar liefst 3 ton CO2 uitstoot per jaar bespaart. Een zinvolle investering waaraan Innovi Dak heeft mogen bijdragen.

 • 14 Zonnepanelen à 330 Wp
 • maart 2016
 • 4.100 Kwh per jaar

Familie Hahn uit Oirsbeek

In Oirsbeek hebben we bij een familie een indak-systeem geïnstalleerd. Wat één van de voordelen is van een indak-systeem? Je hebt minder dakpannen nodig. De ideale keuze bij een dakrenovatie of nieuwbouwproject.

In maart 2016 hebben we dit project uitgevoerd. 14 panelen is een gemiddelde aantal panelen voor een gezin in Nederland, met een productie van ongeveer 4100 kWh per jaar.

Ons team staat voor u klaar in Parkstad

Ervaren engineers en gecertificeerde monteurs

U kunt voor het plaatsen van zonnepanelen met een gerust hart bij ons terecht. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen en installeren van grote en kleine zonnestroomsystemen. Deze dienst bieden wij voor zowel particulieren als bedrijven. Daarnaast staan wij klaar voor projectontwikkelaars, woningcorporaties, VVE’s en agrariërs. Voor vele projecten hebben wij al succesvol zonnepanelen geplaatst.

Wij zijn voornamelijk actief in Limburg. We plaatsen graag uw zonnepanelen in en rondom Parkstad.

 • Persoonlijk advies, gecertificeerde monteurs en deskundige engineers
 • Fiscaal advies en subsidieaanvragen
 • Berekening van uw rendement en terugverdien termijn
 • Keuze en aanschaf van zonnepanelen en omvormers
 • Hoogwaardig technisch ontwerp van uw installatie
 • Planning en uitvoering
 • Real-time monitoring, reiniging en onderhoud

Innovi Dak streeft naar een dienstverlening die elke dag innoveert waardoor de meest betrouwbare installaties geleverd kunnen worden. Voor uw zonnepanelenproject in Parkstad staan wij met veel plezier voor u klaar.

Enthousiast geworden over onze werkwijze? Neem dan onderstaand contact op met ons, dé specialist in zonnepanelen in Parkstad en omgeving!

Veelgestelde vragen

Wanneer is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen geplaatst worden op zowel schuine als platte daken. Wel werken de zonnepanelen het meest effectief wanneer deze in zuidelijke richting geplaatst zijn onder een hellingshoek van 36º.

Wanneer u de zonnepanelen onder een hellingshoek van ca. 20º –  60º plaatst tussen het zuidoosten en zuidwesten ontvangt u ongeveer hetzelfde rendement.  U heeft dan nog steeds een rendement van 90%, vergeleken met een dak op het zuiden.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft is afhankelijk van de opbrengst van de panelen en uw stroomverbruik.

Aan de hand van uw jaarlijkse stroomverbruik kunnen wij een inschatting maken. Op de jaarafrekening van uw energieleverancier kunt u uw verbruik zien. Daarnaast zijn de volgende factoren van belang: de afmetingen, hellingshoek, de oriëntatie van het dak en het vermogen van de zonnepanelen die worden aangeschaft.

Voor het berekenen van het benodigd aantal zonnepanelen hanteren wij de volgende formule:

(jaarlijks stroomverbruik * 1,1) / (het vermogen van 1 paneel in Wattpiek)

Een rekenvoorbeeld:
– Jaarlijks stroomverbruik: 3600 kWh.
– U schaft zonnepanelen aan van 340 Wp.
– U heeft dan 3600 * 1,1 = 3960 gedeeld door 340 = 11,65 zonnepanelen nodig.

In het rekenvoorbeeld is het raadzaam om 12 zonnepanelen aan te schaffen. De opbrengst van zonnepanelen kan namelijk per jaar verschillen. Ook gaat de opbrengst in de loop der jaren achteruit.

Wat is salderen?

Na het plaatsen van zonnepanelen wekt u duurzame energie op. Een groot deel van deze energie gebruikt u zelf. Het overige deel kunt u aan het openbare net terugleveren.

Op een bewolkte dag wekken uw zonnepanelen geen tot weinig energie op. Toch gebruikt u wel energie. Deze energie wordt geleverd door uw energieleverancier. Op uw energierekening staat vermeld hoeveel energie uw energieleverancier aan u geleverd heeft. Levert u energie aan het openbare net? Dan wordt dit verrekent met de door hen geleverde energie. Dit wordt salderen genoemd.

Bij salderen is het niet mogelijk om meer energie aan het openbare net te leveren dan de hoeveelheid energie die door uw energieleverancier geleverd is. Wanneer u toch meer terug levert, krijgt u een terugleververgoeding.

Hoe werkt btw-teruggave van zonnepanelen?

Het kabinet schaft vanaf 1 januari 2023 de btw op de aankoop en plaatsing van zonnepanelen af. Hierdoor gaat de btw van 21% naar 0%. Dit betekent dat u niet langer uw btw terug hoeft te vragen bij de Belastingdienst.

Is het noodzakelijk om een (extra) verzekering af te sluiten voor mijn zonnepanelen?

Liggen de zonnepanelen op uw eigen woning? Dan vallen deze onder de opstalverzekering van uw woning. Deze verzekering vergoedt helaas niet altijd mogelijke schade aan uw zonnepanelen. Dit is afhankelijk van een aantal zaken.

Is uw woning een huurwoning? Dan is de kans groot dat u een aparte verzekering nodig heeft voor uw zonnepanelen.

Innovi Dak – is voorzien van de volgende keurmerken / certificeringen