8,8
Alles volgens planning uitgevoerd. Alleen bij schouwing bleek de inschatting van de prijs voor aanpassing meterkast te laag. ‘Team M&M’ bleek een geolied installatieteam. Tevreden klant.
- Harry
Deze week hebben de medewerkers van INNOVI-DAK naar volle tevredenheid de zonnepanelen geplaatst. Mijn ervaringen tot nu toe zijn zeer positief! De afspraken vanaf begin tot einde zijn correct en soepel verlopen. Een grote pluim voor de monteurs die, ondanks de vrieskou, vakmanschap en klantvriendelijkheid hoog in hun vaandel hebben staan. Een bedrijf met zulke medewerkers mag zich gelukkig prijzen! INNOVI-DAK... een aanrader voor iedereen die nog op zoek is voor wat betreft de aanschaf van zonnepanelen.
- Sjef
Afgelopen maand in contact gekomen met dit bedrijf voor zonnepanelen. In deze fase zeer tevreden over de communicatie met verkoper, planner en medewerkster facturering. Offerte geaccepteerd. Zonnepanelen moeten nog worden geleverd en geïnstalleerd. We zijn benieuwd. Verdere ervaringen zullen volgen.
- Ruud
Deskundig advies vooraf, en denken mee tijdens de schouw als er obstakels lijken te zijn. (nog geen 3-fase en verouderde meterkast) Door goeie afstemming, is op de dag van plaatsing ook de meterkast vernieuwd en had Enexis tijd om de 3-fase te activeren. Week later (inderdaad snel) wederom deskundige en mee denkende monteurs. Panelen liggen mooi uitgelijnd op het dak, alle kabels netjes via de leidingkoof naar de meterkast. Ook na installatie nette begeleiding bij BTW teruggave en inrichten van het dashboard van de omvormer.
- Patrick
Omdat een klein onderdeel (het aansluiten van elektrisch fornuis) moeizaam voor mij was heb ik contact gehad. Hoewel ik even heb moeten wachten ben ik uiteindelijk heel goed geholpen. Veel dank aan Adrie Vermeeren, Lars en Remco voor de vriendelijkheid en goede hulp. Zij verdienen een gouden randje. Math Gulpers
- Math
Monteurs Mike en Marik(team 5) zijn zeer enthousiast en professioneel. Goede communicatie van zowel kantoor als monteurs.
- Kjc huijsmans
Bijna alles rond voor zonnepanelen. Helaas kwam op de mail met de laatste 3 vragen geen reactie. Na bijna een maand een reminder gestuurd, geen reactie. Na 11 dagen gebeld, zou voor einde van week teruggebeld worden. Helaas niet gebeurd.... De week erna werden we wel gebeld, maar toen was het vertrouwen ver weg.
- Ray
.
- Frans
Prima werk geleverd, werk netjes uitgevoerd. Alleen de app was een vluggertje en helamaal geen uitleg gekregen. De app kan mijns inzien niet goed werken. De opbrengst zou sommige dagen 50,4 Kw/h zijn. Ik zou nu al na 2 maanden ca. € 2700,- opbrengst hebben. Ik had zeer graag dat iemand zou komen kijken wat hier aan de hand is!
- Klaas
Plaatsing goed verlopen, Uitleg kan beter. Gelukkig heeft medewerkster Tima mij een eind op weg geholpen. met de app Voor haar een 10
- Thea Kollee
Het gesprek met betrekking tot de aanbieding en mogelijkheden was zeer informatief. Alle informatie ook heel duidelijk en genoeg ruimte voor vragen. De installatie door Duravolt verliep voortvarend. De monteurs waren vriendelijk en vakbekwaam. De nazorg was ook prima.
- René Jetten
Goede en snelle ondersteuning i.v.m. aanvraag vergunning monumentenzorg.
- Theo
Zeer kundig en vriendelijk personeel.
- Armand Persoon
Als werkt goed, alleen was de app even een probleem voor een Samsung te installeren, maar is door een medewerker goed opgelost.
- Peter
Onze ervaringen met Innovi-dak zijn zonder meer goed te noemen. Alles is goed afgewerkt en er is met perfecte service gewerkt. Ook de contacten met de firma waren prettig en goed! Dus zeker een 10 waard!
- Leo Remmel
Zeer aardig goed en snel werkend personeel.Vanaf de eerste afspraak tot aan het eindresultaat. Laten alles goed opgeruimd achter. Ben zeer tevreden.
- Bep
Panelen een maand eerder ontvangen als gepland zeer bekwame monteurs alles netjes geplaatst en opgeruimd enigste verbeterpunt wat ik adviseer is communicatie zeer slecht telefonisch te bereiken trots keuze menu
- Theo
Zeer tevreden met de aanpak. Fijne betrokken mensen EN ze komen hun afspraken. blijven met je je meedenken! Zeer goede afwerking van project. en da zo door.
- Ruud
Eerst is een vertegenwoordiger/verkoper geweest. Heeft alles opgeschreven. Houten overkapping achterom en/of eventueel een paar panelen op de voorkant van het huis en enige zekerheid waren de 6 panelen achter op het huis. Voor de voorkant een herberekening gedaan, ivm opbrengst, dit is ook afgeraden en netjes gecommuniceerd. Dan komt de elektricien kijken. Met de opdracht waar aan de voorkant nog panelen komen. Voor de overkapping hoeft mijnerzijds niks te gebeuren. Bestaande stroomkabel kan gebruikt worden. Electricien bij installatie zou dit kunnen afwijzen en nieuwe kabel trekken over de muur. Dag van installatie. Electricien gaat de bestaande kabel niet gebruiken en ook geen kabel over de muur trekken, deze moet onder de bestrating en dat doen zij niet. Had ik dus kunnen voorbereiden, als ze dat gezegd hadden. Panelen voor de overkapping waren voor een platdak constructie met tegengewichten. Dus verkeerd materiaal meegenomen, deze konden ze niet plaatsen. Hoofdmonteur zou dit op de zaak gaan uitzoeken en met een oplossing komen voor de overkapping. Nieuwe datum voor plaatsing nog niet bekend, zou 2 a 3 maanden kunnen duren. Installatieteam vertrokken, geen panelen geplaatst, we are not amused. Na enige telefoontjes, worden de panelen binnen 14 dagen alsnog geplaatst, inclusief kleine aanpassing aan de overkapping, om het plaatsen van de panelen mogelijk te maken, zonder tegengewichten. Score tot nu toe voldoende, kan nog omhoog als geplaatst is.
- Ron
prettige samenwerking, korrekt de werkzaamheden uitgevoerd, na de werkzaamheden geen rommel achter gelaten.
- Paul
montage is geheel volgens planning verlopen inclusief de modernisering van de meterkast vooral de werkzaamheden aan de meterkast verdienen de schoonheidsprijs met een hoofdletter S Ben er buitengewoon tevreden over
- marlies
Informatie bij onze eerste interesse in zonnepanelen zo'n 3 jaar geleden was bevlogen en zeer uitgebreid. Roy Franssen is iemand, die weet waar hij het over heeft en staat achter zijn product. Niks opdringt en jezelf tot een besluit laat komen, erg prettig. Informatie, schouwen en uiteindelijk de plaatsing is door vakkundige en zeer vriendelijke mensen gebeurd. Geen gedoe over achterlaten van verpakkingsmateriaal o.i.d. Waar ik nu 15 maanden na plaatsing wel achter ben, is dat de informatie na plaatsing iets beter en minder gehaast had moeten gebeuren. Als leek en zonder technische achtergrond toch wel belangrijk. Daardoor ben ik wel enkele maanden opslag misgelopen. De op zichzelf geplaatste aardlekschakelaar nl. die geplaatst was en waarvan ik niet op de hoogte was, is door omstandigheden op een moment uitgeslagen, dus dat stukje info is ergens mis gegaan. Wel is dat ook meteen opgelost, toen ik het opgemerkt heb, dus daar weer een plus, voor snel handelen van het bedrijf Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt denk ik dan. Verder blijf ik enthousiast over dit bedrijf en raad ik iedereen aan te gaan luisteren, wat ze voor u kunnen betekenen en hebben aan te bieden.
- Riet Lenssen
Ondertussen al 2 jaar zonnepanelen liggen van Innovi-dak,super tevreden over het proces, heldere uitleg en een professionele montage. Echt een aanrader !!
- Piet Verwei
Innovi-Dak installed a new electrical box in our old home. They arrived on time, were pleasant, and answered many of my husband's questions. Very friendly. Would absolutely recommend!
- Casey
Zij komen hun afspraken na. Zij leveren de kwaliteit Conform afspraak Zij hebben een zeer klantvriendelijke en klantgerichte service. Ook bij vragen na de levering altijd snel en adequaat antwoord. Zeer tevreden gevoel bij dit bedrijf.
- John
Gratis offerte

Hoeveel kunt u besparen met zonnepanelen?

Innovi Dak: Zonnepanelen specialist in Parkstad

De expert in solar en dakafwerking

Heeft u interesse in zonnepanelen en bent u op inwoner van Parkstad? Innovi Dak helpt u graag verder. Wij kunnen u van begin tot eind begeleiden in het traject van het aanschaffen van zonnepanelen. Met onze 20 jaar ervaring en onderscheidende kennis geven wij gegarandeerd het beste advies voor uw dak.

Ondertussen zijn er al meer dan 55.000 zonnepanelen geplaatst op daken in de Parkstad-gemeenten. Talloze bewoners van Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld en Voerendaal en Beekdaelen gingen u voor. Bent u de volgende die gebruik gaat maken van deze duurzame vorm van energie opwekken?

Door uw huis te verduurzamen met zonnepanelen helpt u niet alleen mee aan een groenere wereld. Het geeft u namelijk ook een financieel voordeel. Zonnepanelen besparen u 15 jaar op uw energienota, indien juist geplaatst. Om u op de meest voordelige manier zelfvoorzienend te maken bieden wij ons aan als uw duurzaamheidspartner.

Spreekt Innovi Dak u aan? Neem dan contact op, wij helpen u graag verder met het plaatsen van zonnepanelen in Parkstad en omgeving. Lees gerust verder voor meer informatie op onze website. Bij Innovi Dak is het ook mogelijk om een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs te maken.

Referenties

Zonnepanelen in Parkstad

Zonnepanelen Parkstad - KerkradeZonnepanelen Parkstad - UitvoerZonnepanelen Parkstad - ReferentieZonnepanelen Parkstad - Installatie
 • 956 Zonnepanelen à 320 Wp
 • 2019
 • 515.000 kwh per jaar
Zonnepanelen Parkstad - KerkradeZonnepanelen Parkstad - UitvoerZonnepanelen Parkstad - ReferentieZonnepanelen Parkstad - Installatie

Delite Kerkrade

Sinds 1927 is Delite fabrikant van halffabrikaten en grondstoffen voor de bakkerij-, ijs- en chocolade industrie. Het project is gerealiseerd met behulp van een SDE+ subsidie. Met deze subsidie ben je verzekerd van een 15 jarige vergoeding bij het opwekken van energie.

Het hoogwaardige PV-systeem bestaat uit Huawei omvormers en Duitse Axitec panelen. Huawei is de grootste omvormer fabrikant ter wereld, die regelmatig als beste wordt getest door onafhankelijke testinstituten. Met een kleine 1000 panelen wordt maar liefst een 0.5 Megawatt (!) aan energie opgewekt per jaar.

Ook besparen op uw energienota? Wij realiseren dit graag voor u.

Zonnepanelen Parkstad - Particulier BrunssumZonnepanelen Parkstad - Particulier Project
 • 52 Zonnepanelen à 275 Wp
 • 2018
 • 12.155 Kwh per jaar
Zonnepanelen Parkstad - Particulier BrunssumZonnepanelen Parkstad - Particulier Project

Familie Boosten uit Hoensbroek

Bij familie Boosten hebben we in 2018 een PV-installatie gerealiseerd. Er is een zgn. zuidelijk georiënteerd systeem geplaatst voor maximale rendement voor hun specifieke dak en verbruik. Er wordt op jaarbasis met dit systeem 12.155 kWh energie opgewekt.

Hiermee voorzien de zonnepanelen in de totale elektriciteitsbehoefte van de familie. Verder wordt er maar liefst 3 ton CO2 uitstoot per jaar bespaart. Een zinvolle investering waaraan Innovi Dak heeft mogen bijdragen.

 • 14 Zonnepanelen à 330 Wp
 • maart 2016
 • 4.100 Kwh per jaar

Familie Hahn uit Oirsbeek

In Oirsbeek hebben we bij een familie een indak-systeem geïnstalleerd. Wat één van de voordelen is van een indak-systeem? Je hebt minder dakpannen nodig. De ideale keuze bij een dakrenovatie of nieuwbouwproject.

In maart 2016 hebben we dit project uitgevoerd. 14 panelen is een gemiddelde aantal panelen voor een gezin in Nederland, met een productie van ongeveer 4100 kWh per jaar.

Ons team staat voor u klaar in Parkstad

Ervaren engineers en gecertificeerde monteurs

U kunt voor het plaatsen van zonnepanelen met een gerust hart bij ons terecht. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen en installeren van grote en kleine zonnestroomsystemen. Deze dienst bieden wij voor zowel particulieren als bedrijven. Daarnaast staan wij klaar voor projectontwikkelaars, woningcorporaties, VVE’s en agrariërs. Voor vele projecten hebben wij al succesvol zonnepanelen geplaatst.

Wij zijn voornamelijk actief in Limburg. We plaatsen graag uw zonnepanelen in en rondom Parkstad.

 • Persoonlijk advies, gecertificeerde monteurs en deskundige engineers
 • Fiscaal advies en subsidieaanvragen
 • Berekening van uw rendement en terugverdien termijn
 • Keuze en aanschaf van zonnepanelen en omvormers
 • Hoogwaardig technisch ontwerp van uw installatie
 • Planning en uitvoering
 • Real-time monitoring, reiniging en onderhoud

Innovi Dak streeft naar een dienstverlening die elke dag innoveert waardoor de meest betrouwbare installaties geleverd kunnen worden. Voor uw zonnepanelenproject in Parkstad staan wij met veel plezier voor u klaar.

Enthousiast geworden over onze werkwijze? Neem dan onderstaand contact op met ons, dé specialist in zonnepanelen in Parkstad en omgeving!

Veelgestelde vragen

Wanneer is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen geplaatst worden op zowel schuine als platte daken. Wel werken de zonnepanelen het meest effectief wanneer deze in zuidelijke richting geplaatst zijn onder een hellingshoek van 36º.

Wanneer u de zonnepanelen onder een hellingshoek van ca. 20º –  60º plaatst tussen het zuidoosten en zuidwesten ontvangt u ongeveer hetzelfde rendement.  U heeft dan nog steeds een rendement van 90%, vergeleken met een dak op het zuiden.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft is afhankelijk van de opbrengst van de panelen en uw stroomverbruik.

Aan de hand van uw jaarlijkse stroomverbruik kunnen wij een inschatting maken. Op de jaarafrekening van uw energieleverancier kunt u uw verbruik zien. Daarnaast zijn de volgende factoren van belang: de afmetingen, hellingshoek, de oriëntatie van het dak en het vermogen van de zonnepanelen die worden aangeschaft.

Voor het berekenen van het benodigd aantal zonnepanelen hanteren wij de volgende formule:

(jaarlijks stroomverbruik * 1,1) / (het vermogen van 1 paneel in Wattpiek)

Een rekenvoorbeeld:
– Jaarlijks stroomverbruik: 3600 kWh.
– U schaft zonnepanelen aan van 340 Wp.
– U heeft dan 3600 * 1,1 = 3960 gedeeld door 340 = 11,65 zonnepanelen nodig.

In het rekenvoorbeeld is het raadzaam om 12 zonnepanelen aan te schaffen. De opbrengst van zonnepanelen kan namelijk per jaar verschillen. Ook gaat de opbrengst in de loop der jaren achteruit.

Wat is salderen?

Na het plaatsen van zonnepanelen wekt u duurzame energie op. Een groot deel van deze energie gebruikt u zelf. Het overige deel kunt u aan het openbare net terugleveren.

Op een bewolkte dag wekken uw zonnepanelen geen tot weinig energie op. Toch gebruikt u wel energie. Deze energie wordt geleverd door uw energieleverancier. Op uw energierekening staat vermeld hoeveel energie uw energieleverancier aan u geleverd heeft. Levert u energie aan het openbare net? Dan wordt dit verrekent met de door hen geleverde energie. Dit wordt salderen genoemd.

Bij salderen is het niet mogelijk om meer energie aan het openbare net te leveren dan de hoeveelheid energie die door uw energieleverancier geleverd is. Wanneer u toch meer terug levert, krijgt u een terugleververgoeding.

Hoe werkt btw-teruggave van zonnepanelen?

Het kabinet schaft vanaf 1 januari 2023 de btw op de aankoop en plaatsing van zonnepanelen af. Hierdoor gaat de btw van 21% naar 0%. Dit betekent dat u niet langer uw btw terug hoeft te vragen bij de Belastingdienst.

Is het noodzakelijk om een (extra) verzekering af te sluiten voor mijn zonnepanelen?

Liggen de zonnepanelen op uw eigen woning? Dan vallen deze onder de opstalverzekering van uw woning. Deze verzekering vergoedt helaas niet altijd mogelijke schade aan uw zonnepanelen. Dit is afhankelijk van een aantal zaken.

Is uw woning een huurwoning? Dan is de kans groot dat u een aparte verzekering nodig heeft voor uw zonnepanelen.

Innovi Dak – is voorzien van de volgende keurmerken / certificeringen