8,8
Vanaf het informatie gesprek, verkoop,, schouw, planning en montage zijn wij uiterst tevreden over Innovi-Dak!! Super professioneel was iedereen waar wij mee te maken hebben gehad…. Graag bevelen we Innovi-Dak bij iedereen aan. We willen John (verkoop), Ricky (planning) en natuurlijk het super team Remco, Lars en Wiliam (montage) nogmaals hartelijk danken.
- Mireille&Walter
Vriendelijke and zeer kundige medewerkers hebben perfect werk geleverd op ons moeilijk bereikbaar dak omdat het huis in een helling ligt. Team 6 maakt nergens een probleem van, ze weten wat ze doen en voeren het perfect uit. Vakmensen!
- Wolf
Super tevreden en heel goed geholpen en snel alles gelegd met een woord “een geweldig bedrijf “ met super goeie werknemers Zonnepanelen gelegd door team 6 het zijn harde en kundige werkers en heel leuk in de omgang Niks als lof over hoe we geholpen zijn ook door Marvin die ons goed geadviseerd heeft
- Piet Geurts
Slechte communicatie/planning, 2 maal niet komen opdagen voor de schouw en verkeerde levering van zonnepanelen (pasten niet op ons dak door het missen van de schouw). Nee we hadden er geen vertrouwen meer in....Totdat team 6 voor de deur stond, die hebben uiteindelijk dan toch alles goed gemaakt! Een hard werkend team die niets teveel gevraagd is, zelfs een lek in de dakgoot werd vakkundig gerepareerd. Uiteindelijk dan toch net een voldoende.
- Sabrina
Vanaf het eerste telefoongesprek voor een offerte tot na het plaatsen van de zonnepanelen super. De adviseur neemt zich alle moeite om de wensen van de klant te realiseren. Goede uitleg en geen verkoopdruk om de offerte maar zo vlug mogelijk te tekenen. Na het tekenen van de offerte binnen een week een afspraak voor de schouw en ook al de datum voor het plaatsen van de zonnepanelen. In deze tijd niet verwacht dat wij zo vlug al de zonnepanelen op ons dak zouden hebben. De mannen die voor de schouw en het plaatsen komen zijn vakmensen, heel vriendelijk en ruime alles op. Ook na het plaatsen als je nog vragen hebt is de adviseur telefonisch heel goed te bereiken en helpt je meteen. Ben je van plan om zonnepanelen te plaatsen en je wilt geen zorgen hebben dan is Innovi-dak het bedrijf dat je zoekt.
- José
Er werd snel gereageerd in de offerte fase d.m.v. een prettig adviesgesprek. Na een korte wachttijd zijn de zonnepanelen netjes conform afspraak geïnstalleerd. Complimenten aan team 6 voor de geleverde kwaliteit en prettige communicatie!
- Tom
Team 6 van Innovi-Dak heeft, onder moeilijke weersomstandigheden, vriendelijk, snel en goed werk geleverd! Toen er problemen optraden is team 6 in actie gekomen om die alsnog op te lossen. De communicatie het het kantoor was in de voorbereidende fase een beetje stroef, maar alles bij elkaar zijn wij zeer tevreden.
- P.
Positief
- math
de intake, schouw en de installatie hebben wij als zeer fijn ervaren. De werknemers van Innovi-dak werkten zeer professioneel.
- Patrick
Houden zich aan de afspraken en een goede uitleg
- Elly
Een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van zonnepanelen. Exclusieve merken. Zeker de moeite waard om het bedrijf te bezoeken. Kundig en klantvriendelijk. Gedurende de installatie een prima begeleiding van ons als klant. De commerciële medewerker alsook de planner werken zeer proffesioneel.
- Hay
Mijn complimenten aan team 6. Deskundige en vriendelijke installateurs. Goed werk geleverd en keurig afgewerkt. Top!
- Wil Dols
Had een aantal klemmen nodig voor zonnepanelen en die waren nergens meer te verkrijgen. Innovi-Dak heeft deze toch weten te regelen voor ons waardoor wij gelukkig weer verder konden. De communicatie is zeer goed en vriendelijk, kom hier zeker terug! Anton.
- Anton
Goed helder informatief voorgesprek met cijfers onderbouwd. en een concurrerende prijsopgave! Keurige vriendelijke correcte afhandeling, en op tijd, en alles opgeruimd en schoon achterlatend. Zijn de dag erna ook weer volgens afspraak nog langsgekomen om iets op het dak af te ronden en dat was inderdaad 10 minuten werk. Wij kunnen hen zonder voorbehoud aanbevelen!
- Jan
Alles keurig geïnstalleerd, klantvriendelijke monteurs.
- Koos Jacobs
Afspraak worden niet na gekomen
- JOs
Volgens afspraak geïnstalleerd, correcte monteurs.
- Jo Pelzer
Team 5 heeft mooi werk geleverd. Een goed geolied team dat netjes te werk ging en alles tot in de puntjes heeft afgewerkt, zowel buiten als binnen. Bij vragen gaven ze duidelijke uitleg. Zeer tevreden over deze jongens. Chappeau.
- Erik
Het hele traject van offerte tot installatie was prima geregeld! Snelle installatie mogelijk en advies op maat. Zeer klantvriendelijke monteurs Maikel en Marek: Netjes en vakkundig werk geleverd!
- Herman
Een fijn kennismakingsgesprek en duidelijk advies van de accountmanager, waarna wij na bestelling gecontacteerd werden door de afdeling planning waar duidelijke afspraken zijn gemaakt. De monteurs van Team 1 waren netjes op tijd en hebben keurig gewerkt en ze dachten ook mee met bepaalde oplossingen wat bij ons van toepassing waren! In een woord: Chapeau!
- Michiel
Na offerte aanvraag in november '22 een directe reactie ontvangen en binnen 2 wnk de 1e schouwafspraak waarna digitaal een heel overzicht van mogelijkheden/opbrengsten en prijsopgave. Op 24/1/'23 een definitieve schouw om de praktische kanten nog even te bespreken en de afspraak gemaakt om 7/2/'23 een 16 tal Jinko WP 420 te komen monteren. Kortom ervaren wij een prima uitleg en advies !!!
- Emil Kerckhoffs
De panelen en de nieuwe meterkast zijn door bekwame monteurs geplaatst en hebben netjes gewerkt. Bij de communicatie met de Enphase-Envoy waren wat ruisproblemen die professioneel zijn opgelost. Ook de communicatie met het bedrijf is heel prettig.
- Jo
Alles volgens planning uitgevoerd. Alleen bij schouwing bleek de inschatting van de prijs voor aanpassing meterkast te laag. ‘Team M&M’ bleek een geolied installatieteam. Tevreden klant.
- Harry
Deze week hebben de medewerkers van INNOVI-DAK naar volle tevredenheid de zonnepanelen geplaatst. Mijn ervaringen tot nu toe zijn zeer positief! De afspraken vanaf begin tot einde zijn correct en soepel verlopen. Een grote pluim voor de monteurs die, ondanks de vrieskou, vakmanschap en klantvriendelijkheid hoog in hun vaandel hebben staan. Een bedrijf met zulke medewerkers mag zich gelukkig prijzen! INNOVI-DAK... een aanrader voor iedereen die nog op zoek is voor wat betreft de aanschaf van zonnepanelen.
- Sjef
Afgelopen maand in contact gekomen met dit bedrijf voor zonnepanelen. In deze fase zeer tevreden over de communicatie met verkoper, planner en medewerkster facturering. Offerte geaccepteerd. Zonnepanelen moeten nog worden geleverd en geïnstalleerd. We zijn benieuwd. Verdere ervaringen zullen volgen.
- Ruud
Gratis offerte

Hoeveel kunt u besparen met zonnepanelen?

Innovi Dak: Zonnepanelen specialist in Parkstad

De expert in solar en dakafwerking

Heeft u interesse in zonnepanelen en bent u op inwoner van Parkstad? Innovi Dak helpt u graag verder. Wij kunnen u van begin tot eind begeleiden in het traject van het aanschaffen van zonnepanelen. Met onze 20 jaar ervaring en onderscheidende kennis geven wij gegarandeerd het beste advies voor uw dak.

Ondertussen zijn er al meer dan 55.000 zonnepanelen geplaatst op daken in de Parkstad-gemeenten. Talloze bewoners van Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld en Voerendaal en Beekdaelen gingen u voor. Bent u de volgende die gebruik gaat maken van deze duurzame vorm van energie opwekken?

Door uw huis te verduurzamen met zonnepanelen helpt u niet alleen mee aan een groenere wereld. Het geeft u namelijk ook een financieel voordeel. Zonnepanelen besparen u 15 jaar op uw energienota, indien juist geplaatst. Om u op de meest voordelige manier zelfvoorzienend te maken bieden wij ons aan als uw duurzaamheidspartner.

Spreekt Innovi Dak u aan? Neem dan contact op, wij helpen u graag verder met het plaatsen van zonnepanelen in Parkstad en omgeving. Lees gerust verder voor meer informatie op onze website. Bij Innovi Dak is het ook mogelijk om een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs te maken.

Referenties

Zonnepanelen in Parkstad

Zonnepanelen Parkstad - KerkradeZonnepanelen Parkstad - UitvoerZonnepanelen Parkstad - ReferentieZonnepanelen Parkstad - Installatie
 • 956 Zonnepanelen à 320 Wp
 • 2019
 • 515.000 kwh per jaar
Zonnepanelen Parkstad - KerkradeZonnepanelen Parkstad - UitvoerZonnepanelen Parkstad - ReferentieZonnepanelen Parkstad - Installatie

Delite Kerkrade

Sinds 1927 is Delite fabrikant van halffabrikaten en grondstoffen voor de bakkerij-, ijs- en chocolade industrie. Het project is gerealiseerd met behulp van een SDE+ subsidie. Met deze subsidie ben je verzekerd van een 15 jarige vergoeding bij het opwekken van energie.

Het hoogwaardige PV-systeem bestaat uit Huawei omvormers en Duitse Axitec panelen. Huawei is de grootste omvormer fabrikant ter wereld, die regelmatig als beste wordt getest door onafhankelijke testinstituten. Met een kleine 1000 panelen wordt maar liefst een 0.5 Megawatt (!) aan energie opgewekt per jaar.

Ook besparen op uw energienota? Wij realiseren dit graag voor u.

Zonnepanelen Parkstad - Particulier BrunssumZonnepanelen Parkstad - Particulier Project
 • 52 Zonnepanelen à 275 Wp
 • 2018
 • 12.155 Kwh per jaar
Zonnepanelen Parkstad - Particulier BrunssumZonnepanelen Parkstad - Particulier Project

Familie Boosten uit Hoensbroek

Bij familie Boosten hebben we in 2018 een PV-installatie gerealiseerd. Er is een zgn. zuidelijk georiënteerd systeem geplaatst voor maximale rendement voor hun specifieke dak en verbruik. Er wordt op jaarbasis met dit systeem 12.155 kWh energie opgewekt.

Hiermee voorzien de zonnepanelen in de totale elektriciteitsbehoefte van de familie. Verder wordt er maar liefst 3 ton CO2 uitstoot per jaar bespaart. Een zinvolle investering waaraan Innovi Dak heeft mogen bijdragen.

 • 14 Zonnepanelen à 330 Wp
 • maart 2016
 • 4.100 Kwh per jaar

Familie Hahn uit Oirsbeek

In Oirsbeek hebben we bij een familie een indak-systeem geïnstalleerd. Wat één van de voordelen is van een indak-systeem? Je hebt minder dakpannen nodig. De ideale keuze bij een dakrenovatie of nieuwbouwproject.

In maart 2016 hebben we dit project uitgevoerd. 14 panelen is een gemiddelde aantal panelen voor een gezin in Nederland, met een productie van ongeveer 4100 kWh per jaar.

Ons team staat voor u klaar in Parkstad

Ervaren engineers en gecertificeerde monteurs

U kunt voor het plaatsen van zonnepanelen met een gerust hart bij ons terecht. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen en installeren van grote en kleine zonnestroomsystemen. Deze dienst bieden wij voor zowel particulieren als bedrijven. Daarnaast staan wij klaar voor projectontwikkelaars, woningcorporaties, VVE’s en agrariërs. Voor vele projecten hebben wij al succesvol zonnepanelen geplaatst.

Wij zijn voornamelijk actief in Limburg. We plaatsen graag uw zonnepanelen in en rondom Parkstad.

 • Persoonlijk advies, gecertificeerde monteurs en deskundige engineers
 • Fiscaal advies en subsidieaanvragen
 • Berekening van uw rendement en terugverdien termijn
 • Keuze en aanschaf van zonnepanelen en omvormers
 • Hoogwaardig technisch ontwerp van uw installatie
 • Planning en uitvoering
 • Real-time monitoring, reiniging en onderhoud

Innovi Dak streeft naar een dienstverlening die elke dag innoveert waardoor de meest betrouwbare installaties geleverd kunnen worden. Voor uw zonnepanelenproject in Parkstad staan wij met veel plezier voor u klaar.

Enthousiast geworden over onze werkwijze? Neem dan onderstaand contact op met ons, dé specialist in zonnepanelen in Parkstad en omgeving!

Veelgestelde vragen

Wanneer is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen geplaatst worden op zowel schuine als platte daken. Wel werken de zonnepanelen het meest effectief wanneer deze in zuidelijke richting geplaatst zijn onder een hellingshoek van 36º.

Wanneer u de zonnepanelen onder een hellingshoek van ca. 20º –  60º plaatst tussen het zuidoosten en zuidwesten ontvangt u ongeveer hetzelfde rendement.  U heeft dan nog steeds een rendement van 90%, vergeleken met een dak op het zuiden.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft is afhankelijk van de opbrengst van de panelen en uw stroomverbruik.

Aan de hand van uw jaarlijkse stroomverbruik kunnen wij een inschatting maken. Op de jaarafrekening van uw energieleverancier kunt u uw verbruik zien. Daarnaast zijn de volgende factoren van belang: de afmetingen, hellingshoek, de oriëntatie van het dak en het vermogen van de zonnepanelen die worden aangeschaft.

Voor het berekenen van het benodigd aantal zonnepanelen hanteren wij de volgende formule:

(jaarlijks stroomverbruik * 1,1) / (het vermogen van 1 paneel in Wattpiek)

Een rekenvoorbeeld:
– Jaarlijks stroomverbruik: 3600 kWh.
– U schaft zonnepanelen aan van 340 Wp.
– U heeft dan 3600 * 1,1 = 3960 gedeeld door 340 = 11,65 zonnepanelen nodig.

In het rekenvoorbeeld is het raadzaam om 12 zonnepanelen aan te schaffen. De opbrengst van zonnepanelen kan namelijk per jaar verschillen. Ook gaat de opbrengst in de loop der jaren achteruit.

Wat is salderen?

Na het plaatsen van zonnepanelen wekt u duurzame energie op. Een groot deel van deze energie gebruikt u zelf. Het overige deel kunt u aan het openbare net terugleveren.

Op een bewolkte dag wekken uw zonnepanelen geen tot weinig energie op. Toch gebruikt u wel energie. Deze energie wordt geleverd door uw energieleverancier. Op uw energierekening staat vermeld hoeveel energie uw energieleverancier aan u geleverd heeft. Levert u energie aan het openbare net? Dan wordt dit verrekent met de door hen geleverde energie. Dit wordt salderen genoemd.

Bij salderen is het niet mogelijk om meer energie aan het openbare net te leveren dan de hoeveelheid energie die door uw energieleverancier geleverd is. Wanneer u toch meer terug levert, krijgt u een terugleververgoeding.

Hoe werkt btw-teruggave van zonnepanelen?

Het kabinet schaft vanaf 1 januari 2023 de btw op de aankoop en plaatsing van zonnepanelen af. Hierdoor gaat de btw van 21% naar 0%. Dit betekent dat u niet langer uw btw terug hoeft te vragen bij de Belastingdienst.

Is het noodzakelijk om een (extra) verzekering af te sluiten voor mijn zonnepanelen?

Liggen de zonnepanelen op uw eigen woning? Dan vallen deze onder de opstalverzekering van uw woning. Deze verzekering vergoedt helaas niet altijd mogelijke schade aan uw zonnepanelen. Dit is afhankelijk van een aantal zaken.

Is uw woning een huurwoning? Dan is de kans groot dat u een aparte verzekering nodig heeft voor uw zonnepanelen.

Innovi Dak – is voorzien van de volgende keurmerken / certificeringen