Gratis offerte

Hoeveel kunt u besparen met zonnepanelen?

Meer dan 20 jaar ervaring

uw kennisspecialist van Zuid-Limburg

Op zoek naar zonnepanelen in Heerlen? Of andere plaatsen in Limburg, zoals bijvoorbeeld Parkstad; Landgraaf? Innovi Dak is uw expert. Wij begeleiden u gedurende het hele traject. We geven het beste advies voor uw dak en hebben onderscheidende kennis en ervaring in de montage van zonnepanelen.

Met zonnestroom kiest u voor een duurzame toekomst en gaat u er financieel op vooruit. Met de duurzame energie van zonnepanelen bespaart u namelijk gemakkelijk 15 jaar op uw energienota. Indien de zonnepanelen vakkundig gemonteerd zijn. Wij gaan aan de slag voor zowel particulieren als bedrijven.

Spreekt het bovenstaande u aan? Wij plaatsen graag uw zonnepanelen in Heerlen. Lees gerust verder op onze website of maak een vrijblijvende afspraak met een adviseur.

Gratis offerte
of bel 045 565 05 95

Referenties

Zonnepanelen in Heerlen

Zonnepanelen Heerlen - Project
Zonnepanelen Heerlen - ReferentieZonnepanelen Heerlen - UitvoeringZonnepanelen Heerlen - InstallatieZonnepanelen Heerlen - SysteemZonnepanelen Heerlen - Zakelijk project
  • 2680 panelen à 300 Wp
  • 2017 - 2021
  • 700.000 kwh per jaar
Zonnepanelen Heerlen - Project
Zonnepanelen Heerlen - ReferentieZonnepanelen Heerlen - UitvoeringZonnepanelen Heerlen - InstallatieZonnepanelen Heerlen - SysteemZonnepanelen Heerlen - Zakelijk project

RD4 Heerlen

Voor de gemeente Voerendaal en de gemeenten Beekdaelen, Brunssum, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld en Vaals verzorgt Rd4 de inzameling en verwerking van afvalstromen. Verwerking van afval kost ontzettend veel energie. Hiervoor bieden zonnepanelen een duurzame en economisch alternatief, om zo de energiekosten te drukken.

Het systeem is in 4 fases opgebouwd, waarbij fase 1 in 2017 is geïnstalleerd. Momenteel zijn we bezig met een 3de uitbreiding. Het huidige PV-systeem heeft een opwek vermogen van bijna 0.75 MWp. Wederom is dit systeem opgebouwd uit enkel A-merken, zoals Huawei omvormers, een Van der Valk onderconstructie en 1 tier zonnepanelen.

In combinatie met jaarlijks onderhoud heeft Innovi Dak een opbrengstgarantie van 15 jaar afgegeven voor dit SDE+ PV-systeem.

Ons team staat voor u klaar

Wij hebben veel ervaring, wij doen niets anders

Innovi Dak heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen en installeren van grote en kleine zonnestroomsystemen. Hierdoor kunnen particulieren en bedrijven bij ons terecht voor deskundig advies. Maar, we zijn er ook voor projectontwikkelaars, woningcorporaties, VVE’s en agrariërs.

  • Persoonlijke adviseurs, deskundige engineers en gecertificeerde monteurs
  • Fiscaal advies en subsidieaanvragen
  • Berekening van uw rendement en terugverdientermijn
  • Aanschaf en keuze van zonnepanelen en omvormers
  • Technisch hoogwaardig ontwerp van uw installatie
  • Planning en uitvoer
  • Real-time monitoring, reiniging en onderhoud

Iedere dag streven we ernaar om onze dienstverlening te verbeteren en de beste en meest betrouwbare installaties op te leveren.

Laat het plaatsen van zonnepanelen in de gemeente Heerlen over aan Innovi Dak.

Veelgestelde vragen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn geschikt voor zowel schuine als op platte daken. Wel werken ze het best als ze in zuidelijke richting geplaatst zijn onder een hellingshoek van 36º. Maar met een hellingshoek van ca. 20º  – 60º  gelegen tussen het zuidoosten en zuidwesten, ontvangt u ongeveer hetzelfde rendement. Vergeleken met een dak op het zuiden heeft u dan nog steeds een opbrengst van 90%.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Dat is geheel afhankelijk van uw stroomverbruik en de opbrengst van de panelen.

We kunnen een inschatting maken van het aantal zonnepanelen wanneer het jaarlijkse stroomverbruik in kaart is gebracht. U kunt het verbruik zien op de jaarafrekening van uw energieleverancier. Daarnaast zijn de afmetingen, hellingshoek, de oriëntatie van het dak en het vermogen van de zonnepanelen die worden aangeschaft ook van belang.

Wij gebruiken de volgende formule om het voor u benodigd aantal zonnepanelen te berekenen:
(jaarlijks stroomverbruik * 1,1) / (het vermogen van 1 paneel in Wattpiek)

Een rekenvoorbeeld:
– Jaarlijks stroomverbruik: 3600 kWh.
– U schaft zonnepanelen aan van 340 Wp.
– U heeft dan 3600 * 1,1 = 3960 gedeeld door 340 = 11,65 zonnepanelen nodig.

Het is raadzaam om 12 zonnepanelen aan te schaffen. De opbrengst van zonnepanelen verschilt immers per jaar en de opbrengst gaat in de loop der jaren achteruit.

Wat is salderen?

Zonnepanelen wekken duurzame zonne energie op. Hiervan gebruikt u een deel zelf en het overige deel kunt u terug leveren aan het openbare net.

Als de zon niet schijnt, gebruikt u nog altijd energie, maar wordt er geen tot weinig energie opgewekt door uw zonnepanelen. Op uw energierekening staat in kWh vermeld hoeveel energie uw energieleverancier aan u heeft geleverd. Als u zelf energie levert aan het openbare net, trekt uw energieleverancier dit van de door hen geleverde energie af. Dit noemen we dus salderen.

De grens bij salderen is gelijk aan de hoeveelheid energie die door uw energieleverancier geleverd is. Meer salderen dan wat u geleverd heeft gekregen is dus niet mogelijk. Levert u meer terug dan deze grens? Dan krijgt u een terugleververgoeding.

(Hoe) kom ik in aanmerking voor btw-teruggave?

Als leverancier wekt u stroom op en de stroom die niet gebruikt wordt levert u terug aan de energieleverancier. De Belastingdienst ziet u hierdoor als kleine ondernemer, daarom krijgt u via de kleineondernemersregeling grotendeels van de 21% btw over de aanschaf van uw zonnestroominstallatie terug.

U zult niet het gehele BTW-bedrag terug krijgen. U wordt door de Belastingdienst gezien als ondernemer, dus betaalt u een klein bedrag aan BTW over de stroom die u terug levert aan uw energieleverancier. Dit is een vast bedrag dat ‘forfait’ wordt genoemd: €20,- per 1.000 Wp aan geïnstalleerd vermogen van uw zonnepanelen. Dit forfait wordt afgetrokken van de door u betaalde BTW.

Hoe vraag ik de btw van mijn zonnepanelen terug?

Wij zorgen voor de teruggave van de BTW bij aanschaf van uw zonnestroominstallatie.

Na de installatie vragen wij met uw gegevens en de door u betaalde factuur het formulier ‘Opgaaf zonnepaneelhouders’ aan bij de Belastingdienst. Vervolgens nemen we contact met u op voor het invullen van dit formulier.
De termijn waarbinnen u de BTW op de aanschaf van uw zonnepanelen kunt terugvragen is 6 maanden na afloop van het kalenderjaar.

Mocht u uw BTW toch zelf terug willen vragen, kan dat heel eenvoudig via belastingdienst.nl.

 

 

Dien ik een (extra) verzekering af te sluiten voor mijn zonnepanelen?

Wanneer zonnepanelen op uw eigen woning liggen, vallen deze onder de opstalverzekering van uw woning. Helaas vergoedt een opstalverzekering niet altijd mogelijke schade aan uw zonnepanelen. Dit is afhankelijk van een aantal zaken.

Indien uw woning een huurwoning is, is de kans groot dat u een aparte verzekering nodig heeft voor uw zonnepanelen.

Innovi Dak – is voorzien van de volgende keurmerken / certificeringen