8,8
Mijn complimenten aan team 6. Deskundige en vriendelijke installateurs. Goed werk geleverd en keurig afgewerkt. Top!
- Wil Dols
Had een aantal klemmen nodig voor zonnepanelen en die waren nergens meer te verkrijgen. Innovi-Dak heeft deze toch weten te regelen voor ons waardoor wij gelukkig weer verder konden. De communicatie is zeer goed en vriendelijk, kom hier zeker terug! Anton.
- Anton
Goed helder informatief voorgesprek met cijfers onderbouwd. en een concurrerende prijsopgave! Keurige vriendelijke correcte afhandeling, en op tijd, en alles opgeruimd en schoon achterlatend. Zijn de dag erna ook weer volgens afspraak nog langsgekomen om iets op het dak af te ronden en dat was inderdaad 10 minuten werk. Wij kunnen hen zonder voorbehoud aanbevelen!
- Jan
Alles keurig geïnstalleerd, klantvriendelijke monteurs.
- Koos Jacobs
Afspraak worden niet na gekomen
- JOs
Volgens afspraak geïnstalleerd, correcte monteurs.
- Jo Pelzer
Team 5 heeft mooi werk geleverd. Een goed geolied team dat netjes te werk ging en alles tot in de puntjes heeft afgewerkt, zowel buiten als binnen. Bij vragen gaven ze duidelijke uitleg. Zeer tevreden over deze jongens. Chappeau.
- Erik
Het hele traject van offerte tot installatie was prima geregeld! Snelle installatie mogelijk en advies op maat. Zeer klantvriendelijke monteurs Maikel en Marek: Netjes en vakkundig werk geleverd!
- Herman
Een fijn kennismakingsgesprek en duidelijk advies van de accountmanager, waarna wij na bestelling gecontacteerd werden door de afdeling planning waar duidelijke afspraken zijn gemaakt. De monteurs van Team 1 waren netjes op tijd en hebben keurig gewerkt en ze dachten ook mee met bepaalde oplossingen wat bij ons van toepassing waren! In een woord: Chapeau!
- Michiel
Na offerte aanvraag in november '22 een directe reactie ontvangen en binnen 2 wnk de 1e schouwafspraak waarna digitaal een heel overzicht van mogelijkheden/opbrengsten en prijsopgave. Op 24/1/'23 een definitieve schouw om de praktische kanten nog even te bespreken en de afspraak gemaakt om 7/2/'23 een 16 tal Jinko WP 420 te komen monteren. Kortom ervaren wij een prima uitleg en advies !!!
- Emil Kerckhoffs
De panelen en de nieuwe meterkast zijn door bekwame monteurs geplaatst en hebben netjes gewerkt. Bij de communicatie met de Enphase-Envoy waren wat ruisproblemen die professioneel zijn opgelost. Ook de communicatie met het bedrijf is heel prettig.
- Jo
Alles volgens planning uitgevoerd. Alleen bij schouwing bleek de inschatting van de prijs voor aanpassing meterkast te laag. ‘Team M&M’ bleek een geolied installatieteam. Tevreden klant.
- Harry
Deze week hebben de medewerkers van INNOVI-DAK naar volle tevredenheid de zonnepanelen geplaatst. Mijn ervaringen tot nu toe zijn zeer positief! De afspraken vanaf begin tot einde zijn correct en soepel verlopen. Een grote pluim voor de monteurs die, ondanks de vrieskou, vakmanschap en klantvriendelijkheid hoog in hun vaandel hebben staan. Een bedrijf met zulke medewerkers mag zich gelukkig prijzen! INNOVI-DAK... een aanrader voor iedereen die nog op zoek is voor wat betreft de aanschaf van zonnepanelen.
- Sjef
Afgelopen maand in contact gekomen met dit bedrijf voor zonnepanelen. In deze fase zeer tevreden over de communicatie met verkoper, planner en medewerkster facturering. Offerte geaccepteerd. Zonnepanelen moeten nog worden geleverd en geïnstalleerd. We zijn benieuwd. Verdere ervaringen zullen volgen.
- Ruud
Deskundig advies vooraf, en denken mee tijdens de schouw als er obstakels lijken te zijn. (nog geen 3-fase en verouderde meterkast) Door goeie afstemming, is op de dag van plaatsing ook de meterkast vernieuwd en had Enexis tijd om de 3-fase te activeren. Week later (inderdaad snel) wederom deskundige en mee denkende monteurs. Panelen liggen mooi uitgelijnd op het dak, alle kabels netjes via de leidingkoof naar de meterkast. Ook na installatie nette begeleiding bij BTW teruggave en inrichten van het dashboard van de omvormer.
- Patrick
Omdat een klein onderdeel (het aansluiten van elektrisch fornuis) moeizaam voor mij was heb ik contact gehad. Hoewel ik even heb moeten wachten ben ik uiteindelijk heel goed geholpen. Veel dank aan Adrie Vermeeren, Lars en Remco voor de vriendelijkheid en goede hulp. Zij verdienen een gouden randje. Math Gulpers
- Math
Monteurs Mike en Marik(team 5) zijn zeer enthousiast en professioneel. Goede communicatie van zowel kantoor als monteurs.
- Kjc huijsmans
Bijna alles rond voor zonnepanelen. Helaas kwam op de mail met de laatste 3 vragen geen reactie. Na bijna een maand een reminder gestuurd, geen reactie. Na 11 dagen gebeld, zou voor einde van week teruggebeld worden. Helaas niet gebeurd.... De week erna werden we wel gebeld, maar toen was het vertrouwen ver weg.
- Ray
.
- Frans
Prima werk geleverd, werk netjes uitgevoerd. Alleen de app was een vluggertje en helamaal geen uitleg gekregen. De app kan mijns inzien niet goed werken. De opbrengst zou sommige dagen 50,4 Kw/h zijn. Ik zou nu al na 2 maanden ca. € 2700,- opbrengst hebben. Ik had zeer graag dat iemand zou komen kijken wat hier aan de hand is!
- Klaas
Plaatsing goed verlopen, Uitleg kan beter. Gelukkig heeft medewerkster Tima mij een eind op weg geholpen. met de app Voor haar een 10
- Thea Kollee
Het gesprek met betrekking tot de aanbieding en mogelijkheden was zeer informatief. Alle informatie ook heel duidelijk en genoeg ruimte voor vragen. De installatie door Duravolt verliep voortvarend. De monteurs waren vriendelijk en vakbekwaam. De nazorg was ook prima.
- René Jetten
Goede en snelle ondersteuning i.v.m. aanvraag vergunning monumentenzorg.
- Theo
Zeer kundig en vriendelijk personeel.
- Armand Persoon
Als werkt goed, alleen was de app even een probleem voor een Samsung te installeren, maar is door een medewerker goed opgelost.
- Peter
Gratis offerte

Veelgestelde vragen

Uit welke componenten bestaat een zonnestroomsysteem?

Een zonnestroomsysteem bestaat over het algemeen uit zonnepanelen, optimizers (deze zijn niet onmisbaar, maar verhogen vaan we het rendement van de panelen), een omvormer en een aansluiting op de meterkast.

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

Op het moment zijn er 4 verschillende soorten fotovoltaïsche zonnepanelen op de Nederlandse markt:

– Monokristallijn: Monokristallijn zonnepanelen zijn door hun hoge rendement relatief duur. Dit soort panelen wordt voornamelijk gebruikt op kleine daken met weinig ruimte, waar toch een hoge opbrengst gewenst is;

– Polykristallijn: Polykristallijn zonnepanelen zijn de meest gekozen soort panelen, aangezien de prijs/kwaliteit verhouding hier het beste is. Dit soort paneel is ideaal voor gebruik op grote oppervlaktes;

– Amorf: Amorf zonnepanelen zijn de goedkoopste soort panelen op de markt en hebben een laag rendement. Een pluspunt van dit materiaal is dat het buigzaam is en gebruikt kan worden bij bijvoorbeeld auto’s die rijden op zonne-energie en andere innovatieve solar oplossingen;

– Glas-glas: Glas-glas zonnepanelen zijn het duurste soort op de markt. Deze panelen hebben een hoog rendement en vaak een levensduur van wel 30 jaar.

Wat is de levensduur van een zonnepaneleninstallatie?

Door het hoge aantal technologische ontwikkelingen in de solar branche, is de levensduur van een zonnepaneel flink gestegen. Gemiddeld gaat een installatie tot wel 30 à 40 jaar mee.

Uiteraard zijn hierbij wel grote verschillen per fabrikant. InnoviDak werkt uitsluitend met fabrikanten die een productgarantie van 15 jaar en een vermogensgarantie van minimaal 20 jaar beloven.

Omvormers hebben een kortere levensduur dan zonnepanelen. Bij een zonnepanelensysteem mag u ervan uitgaan dat de omvormer minstens 1 keer vervangen dient te worden. De meeste omvormer fabrikanten beloven een garantie van 5 tot 10 jaar. Overigens bieden veel fabrikanten garantieverlenging aan.

Door bij de installatie te kiezen voor een merk omvormer van hoge kwaliteit omvormer voorkomt u problemen in de toekomst.

Moet mijn dak op het zuiden liggen voor zonnepanelen?

Een zuidelijk dak met een dakhoek van 30 tot 40 graden is het meest ideale dak voor zonnepanelen. Dat wil niet zeggen dat een dak dat niet op het zuiden ligt, niet geschikt is voor zonnepanelen. Ook daken op het zuidoosten of zuidwesten zijn geschikt voor zonnepanelen. Daken op het oosten of op het westen zonne-energie potentieel van 85 tot 90%.

Wat is een omvormer?

Een omvormer zet de gelijkstroom die zonnepanelen opwekken om in wisselstroom (de stroom die je in huis gebruikt). De meest gangbare omvormer in Nederland is een string omvormer. Zonnepanelen worden in serie aangesloten. Diezelfde series worden ook wel ‘strings’ genoemd. Deze strings worden aangesloten op de string-omvormer.

De omvormer is door middel van een kabel verbonden met de zonnepanelen. De gelijkstroom die door de panelen worden opgewekt gaat naar de omvormer. De omvormer zet deze energie om in wisselstroom. Deze wisselstroom gaat weer via een kabel naar de meterkast en vanuit de meterkast wordt deze verspreid over de hele woning.

Wat is een power optimizer of micro-omvormer?

String omvormers zijn de meest voorkomende omvormers, maar dat wil niet zeggen dat het de enige omvormers zijn die gebruikt worden.

Een zonnepaneleninstallatie is zo sterk als de zwakste schakel. Dat betekent dat bij een in reeks geschakelde installatie, schaduw op 1 paneel ervoor kan zorgen dat de andere panelen ook geen stroom opwekken. Er zijn 2 opties om dit te voorkomen: power optimizers en micro omvormers.

Een micro-omvormer is een klein omvormer die achter ieder paneel wordt geplaatst en zet de gelijkstroom om in wisselstroom. Anders dan bij gangbare installaties, vloeit er wisselstroom tussen de panelen. Het zorgt ervoor dat uitval van een/ meerdere panelen niet van invloed is op de werking van de overige panelen.

Een power optimizer is een slim regelsysteem dat achter elk paneel wordt geplaatst. Ook power optimizers zorgen ervoor dat een slechte prestatie van het ene paneel de andere panelen beïnvloedt. Net als bij gangbare zonnepaneleninstallaties worden de power optimizers via de gelijkstroomkabels met elkaar verbonden en aangesloten op de centrale omvormer.

Met beide opties worden de prestaties van het systeem geoptimaliseerd in geval van schaduw. Er is geen directe voorkeur voor een van beide systemen.

Leveren zonnepanelen ook stroom in de winter of als het bewolkt is?

Een zonnepaneel produceert stroom als er licht op valt en werkt dus het hele jaar door. Echter, als er sneeuw op een paneel ligt, kan er geen licht op vallen en wordt er dus ook geen stroom opgewekt.

Hoe snel verdien ik zonnepanelen terug?

De gemiddelde terugverdientijd van een zonnetroominstallatie is 6 jaar, indien u de BTW terug vraagt. Door de BTW terug te vragen, verlaagt u de terugverdientijd met wel ruim 2 jaar.

U kunt de terugverdientijd ook eenvoudig zelf berekenen met de volgende formule:

Stap 1. Opbrengst van uw zonnepanelen * het stroomtarief van uw energieleverancier = besparing per jaar in €.

Stap 2. Totale investeringskosten van uw zonnepanelen in € / besparing per jaar in €

Moet ik mijn zonnepanelen installatie aanmelden bij de netbeheerder?

Indien u ervoor kiest om opgewekte energie terug te leveren aan het net, bent u wettelijk verplicht om uw zonnepanelen aan te melden. Zonnepanelen dienen alvorens het stroom opwekken te worden aangemeld bij de netbeheerder.

Let op: Het aanmelden kan sinds 1 juni 2020 alleen nog worden gedaan door de woningeigenaar en niet door de installateur of aannemer. U kunt zonnepanelen aanmelden zodra het vermogen van het zonnestroomsysteem bekend is en dus al vóórdat deze geplaatst is. Ga naar energieleveren.nl om uw zonnepanelen aan te melden.

Kan ik de stroomopbrengst van mijn zonnepanelen inzien?

Een goede monitoring van uw zonnestroomsysteem is essentieel. InnoviDak biedt haar klanten real-time inzicht in de opbrengst van hun zonnepanelen. De stroomopbrengst per paneel of installatie is gemakkelijk in te zien via een app of internetbrowser.

Moet ik mijn zonnepanelen onderhouden?

Zonnepanelen hebben een jaarlijkse controle nodig. Veel bedrijven bieden hiervoor contracten aan tussen de €100 en €150.

Tijdens zo’n jaarlijkse controle worden mogelijke defecten opgespoord en opgelost. Er wordt onder andere gekeken naar de bedrading, de omvormer en in welke staat uw zonnepanelen verkeren.

Het is verstandig en vaak de voordeligste optie om zo’n contract aan te schaffen. De kosten van incidenteel onderhoud zijn namelijk aanzienlijk hoger. Bovendien bent u er met zo’n onderhoudscontract van verzekerd dat uw installatie optimaal presteert en u het hoogst mogelijke rendement behaalt.

Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden voor uw installatie. Ook als de installatie niet bij ons is aangeschaft, kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden voor een geschikt onderhoudscontract voor uw installatie.

Moet ik mijn zonnepanelen schoon houden?

Veel leveranciers beweren dat zonnepanelen zelfreinigend zijn. Zonnepanelen schoonmaken is volgens hen niet nodig, een flinke regenbui zou de panelen voldoende schoonspoelen. Toch is een regenbui niet voldoende om uw zonnepanelen schoon te houden. Uw auto dient immers ook regelmatig gewassen te worden, ook als u er niet in rijdt en geregeld in een regenbui staat.

Het voorjaar is hét moment om uw installatie een jaarlijkse reinigingsbeurt te geven. De meeste rendabele periode staat immers voor de deur. Het jaarlijks schoonmaken van uw zonnepanelen zorgt voor een extra rendement van wel 3%.