8,9
Fijne mensen in omgang! Gaan netjes te werk
- Sven
Heel tevreden!
- Marian
Duidelijke offerte. Komen afspraken goed na . Telefonisch contact voor verder teks en uitleg super. Monteurs werken goed en klantgericht geen vraag is hun teveel . Kortom innovi dak goed bedrijf.
- Roger
Waren kundig en vriendelijk!
- Angelique
Mijn ervaring is zeer goed met Innovi-Dak en kan het zeker aanbevelen
- Wiel Heussen
Een 9 gegeven aangezien in juli een dag van te voren pas hadden afgezegd ivm geen levering zonnepanelen, dit koste mij een verlofdag, anders een dikke 10. Team 3 krijgt van mij een vette 10, top jongens, correct, netjes alles achter gelaten, vriendelijk en keurige uitleg. Respect dat ze met 30 graden op het dak zonder klagen gewoon netjes hun werk deden. Petje af voor team 3
- Tonnie
Heel tevreden…
- Eefke
In slechte omstandigheden ( hele dag stromende regen) zonnepanelen aangebracht op plat dak. Team werkt snel en in goed onderling overleg met de klant. Erg tevreden.
- Inge
voor zover ik er verstand van heb zag ik dat veilig gewerkt werd. en dat heb ik anders gezien
- Peter
Monteurs vriendelijk en correct
- Wim
Keurig op tijd gearriveerd, vriendelijk en vakkundig. Het was niet gemakkelijk voor de beide monteurs maar ze waren duidelijk oplossing gericht om een weg te vinden om de kabels van buiten naar binnen aan te sluiten op een keurige manier. Daarna ook nog enorme regenbuien doorstaan, maar gewoon doorwerken met een lach. Top monteurs die je met plezier in huis hebt. BEDANKT
- Jos
Werknemers beleefd en kundig werken netjes alle kabels zoveel mogelijk weg gewerkt. Ziet er goed uit zowel op het dak als binnen. Het werkt allemaal. Het was erg fijn dat er eerst gemeld werd dat de stroom er een tijdje uitging. Van het begin tot het einde een fijn samenwerking.
- Trukie Menge
Ze hebben bij mij een zonnepanelen installatie met batterij opslag geplaatst. Buiten dat het allemaal goed functioneert en het personeel altijd op een nette manier heeft gehandeld, valt mij op dat vooral de afwerking subliem is. Nergens zie ik onnodig buizen of kabels lopen en die wat zichtbaar zijn zo mooi geplaatst dat je er graag naar kijkt. Als ik dit namelijk vergelijk met installaties bij bekende zie ik vaker kabels en buizen lopen dat ik denk van huh waarom hebben ze dat niet anders gedaan. Over dakranden en goten om maar eens iets te noemen.. Je moet je dan ook afvragen of ze het wel veilig hebben aangesloten. Ik kan je in ieder geval vertellen dat bij innovidak alles zo vakkundig gebeurd dat je daar geen zorgen over hoef te maken.
- Maurice Theunissen
Na vervelende ervaringen met een ander bedrijf, zijn we via een kennis terecht gekomen bij Innovi-Dak. Heel blij dat we voor dit bedrijf hebben gekozen! Heel deskundig ( denken mee in oplossingen) en vriendelijk personeel.
- Guus
Precies volgens afspraak zijn de zonnepanelen door 2 monteurs keurig geplaatst. Uitleg over app, omvormer is duidelijk gegeven, zodat ik ook weet hoe zaken functioneren. Aandachtspunt: een dag voor plaatsing klant even laten weten dat plaatsing doorgaat.
- Har
Van begin tot aan het installeren zeer tevreden. Vertegenwoordiger gaf duidelijke uitleg. Was niet opdringerig .Schouwen wordt grondig en volgens afspraak gedaan. Monteurs waren netjes en correct. Werkte veilig met bescherming op het dak. In huis zeer netjes gewerkt. Hebben zelfs gezogen. Na installatie ook nog fijn om telefonisch hulp te krijgen. Wij zijn zeer tevreden over Innovidak en bevelen het andere zeer zeker aan.
- John Grootjans
Team 6 van Innovi-dak, Hamid en Tarik bleken 2 vakmannen te zijn met hart voor de zaak! Ze denken in oplossingen en niet in problemen waardoor alles snel en piekfijn gemaakt werd, tot onze volle tevredenheid! Dit is zondermeer een "gouden koppel" , goed ingespeeld op elkaar en dus mooie reclame voor Innovi-dak. In het offertestadium kregen we al direct een goed gevoel door de kundige uitleg van John Lowis. Ook op een vraag die ik nog had werd klantvriendelijk door de mensen op kantoor geantwoord. Ik kan dit bedrijf met deze medewerkers dan ook zeker aanbevelen bij iedereen!
- Pierre
Mede dankzij aanbevelingen van mensen in onze omgeving hebben wij voor Innova-Dak gekozen om 21 zonnepanelen aan te laten leggen. Dat bleek een goede beslissing want het gehele traject van advies tot installatie was goed, professioneel en prettig. Het mooie is dat er iemand bij je thuis op bezoek komt om een goed advies te geven en dat ze zelf mensen in dienst hebben. Een groot complimenten voor Tarik en Hamid, team 6. Harde werkers die meedenken en prettig in de omgang zijn. De installatie verliep perfect, ondanks het slechte weer en wij kregen een goede uitleg. Daarnaast hebben zij ons geweldig geholpen toen wij tijdens een startbui een probleem in huis hadden.
- Frans
deze week hebben ze intussen alweer het 4e dak voor mij gelegd. 1 groot (zakelijk) dak en privé op mijn woning. Beide daken super gewerkt door de monteurs. En vooral heel netjes opgeruimd opgeleverd. Top werk.
- vester Kok
Vandaag is Team 4 bij ons geweest, om zonnepanelen te plaatsen en installeren. En deze 2 jongens hebben hun werk fantastisch gedaan. Ze waren op tijd , heel vriendelijk en ze gaven veel uitleg op onze vragen. En dan na de installatie alles mooi opgeruimd, ze hadden zelfs een stofzuiger bij zich om de eventuele Rommel op te zuigen. Van mij uit is Team 4 een aanrader. Top Top Top Team 4 nogmaals dankjewel voor het mooie werk.
- Nico
Een aanrader Na aanvankelijk wat problemen met de afspraken ,die grotendeel veroorzaakt werden door de weersomstandigheden . Zijn we toch heel erg tevreden. De mensen die de Solar installatie geinstalleerd hebben waren vakmensen ,daarbij vriendelijk en correct.
- Christina en Peter
Vanaf het informatie gesprek, verkoop,, schouw, planning en montage zijn wij uiterst tevreden over Innovi-Dak!! Super professioneel was iedereen waar wij mee te maken hebben gehad…. Graag bevelen we Innovi-Dak bij iedereen aan. We willen John (verkoop), Ricky (planning) en natuurlijk het super team Remco, Lars en Wiliam (montage) nogmaals hartelijk danken.
- Mireille&Walter
Vriendelijke and zeer kundige medewerkers hebben perfect werk geleverd op ons moeilijk bereikbaar dak omdat het huis in een helling ligt. Team 6 maakt nergens een probleem van, ze weten wat ze doen en voeren het perfect uit. Vakmensen!
- Wolf
Super tevreden en heel goed geholpen en snel alles gelegd met een woord “een geweldig bedrijf “ met super goeie werknemers Zonnepanelen gelegd door team 6 het zijn harde en kundige werkers en heel leuk in de omgang Niks als lof over hoe we geholpen zijn ook door Marvin die ons goed geadviseerd heeft
- Piet Geurts
Slechte communicatie/planning, 2 maal niet komen opdagen voor de schouw en verkeerde levering van zonnepanelen (pasten niet op ons dak door het missen van de schouw). Nee we hadden er geen vertrouwen meer in....Totdat team 6 voor de deur stond, die hebben uiteindelijk dan toch alles goed gemaakt! Een hard werkend team die niets teveel gevraagd is, zelfs een lek in de dakgoot werd vakkundig gerepareerd. Uiteindelijk dan toch net een voldoende.
- Sabrina
Gratis offerte

Veelgestelde vragen

Uit welke componenten bestaat een zonnestroomsysteem?

Een zonnestroomsysteem bestaat over het algemeen uit zonnepanelen, optimizers (deze zijn niet onmisbaar, maar verhogen vaan we het rendement van de panelen), een omvormer en een aansluiting op de meterkast.

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

Op het moment zijn er 4 verschillende soorten fotovoltaïsche zonnepanelen op de Nederlandse markt:

– Monokristallijn: Monokristallijn zonnepanelen zijn door hun hoge rendement relatief duur. Dit soort panelen wordt voornamelijk gebruikt op kleine daken met weinig ruimte, waar toch een hoge opbrengst gewenst is;

– Polykristallijn: Polykristallijn zonnepanelen zijn de meest gekozen soort panelen, aangezien de prijs/kwaliteit verhouding hier het beste is. Dit soort paneel is ideaal voor gebruik op grote oppervlaktes;

– Amorf: Amorf zonnepanelen zijn de goedkoopste soort panelen op de markt en hebben een laag rendement. Een pluspunt van dit materiaal is dat het buigzaam is en gebruikt kan worden bij bijvoorbeeld auto’s die rijden op zonne-energie en andere innovatieve solar oplossingen;

– Glas-glas: Glas-glas zonnepanelen zijn het duurste soort op de markt. Deze panelen hebben een hoog rendement en vaak een levensduur van wel 30 jaar.

Wat is de levensduur van een zonnepaneleninstallatie?

Door het hoge aantal technologische ontwikkelingen in de solar branche, is de levensduur van een zonnepaneel flink gestegen. Gemiddeld gaat een installatie tot wel 30 à 40 jaar mee.

Uiteraard zijn hierbij wel grote verschillen per fabrikant. InnoviDak werkt uitsluitend met fabrikanten die een productgarantie van 15 jaar en een vermogensgarantie van minimaal 20 jaar beloven.

Omvormers hebben een kortere levensduur dan zonnepanelen. Bij een zonnepanelensysteem mag u ervan uitgaan dat de omvormer minstens 1 keer vervangen dient te worden. De meeste omvormer fabrikanten beloven een garantie van 5 tot 10 jaar. Overigens bieden veel fabrikanten garantieverlenging aan.

Door bij de installatie te kiezen voor een merk omvormer van hoge kwaliteit omvormer voorkomt u problemen in de toekomst.

Moet mijn dak op het zuiden liggen voor zonnepanelen?

Een zuidelijk dak met een dakhoek van 30 tot 40 graden is het meest ideale dak voor zonnepanelen. Dat wil niet zeggen dat een dak dat niet op het zuiden ligt, niet geschikt is voor zonnepanelen. Ook daken op het zuidoosten of zuidwesten zijn geschikt voor zonnepanelen. Daken op het oosten of op het westen zonne-energie potentieel van 85 tot 90%.

Wat is een omvormer?

Een omvormer zet de gelijkstroom die zonnepanelen opwekken om in wisselstroom (de stroom die je in huis gebruikt). De meest gangbare omvormer in Nederland is een string omvormer. Zonnepanelen worden in serie aangesloten. Diezelfde series worden ook wel ‘strings’ genoemd. Deze strings worden aangesloten op de string-omvormer.

De omvormer is door middel van een kabel verbonden met de zonnepanelen. De gelijkstroom die door de panelen worden opgewekt gaat naar de omvormer. De omvormer zet deze energie om in wisselstroom. Deze wisselstroom gaat weer via een kabel naar de meterkast en vanuit de meterkast wordt deze verspreid over de hele woning.

Wat is een power optimizer of micro-omvormer?

String omvormers zijn de meest voorkomende omvormers, maar dat wil niet zeggen dat het de enige omvormers zijn die gebruikt worden.

Een zonnepaneleninstallatie is zo sterk als de zwakste schakel. Dat betekent dat bij een in reeks geschakelde installatie, schaduw op 1 paneel ervoor kan zorgen dat de andere panelen ook geen stroom opwekken. Er zijn 2 opties om dit te voorkomen: power optimizers en micro omvormers.

Een micro-omvormer is een klein omvormer die achter ieder paneel wordt geplaatst en zet de gelijkstroom om in wisselstroom. Anders dan bij gangbare installaties, vloeit er wisselstroom tussen de panelen. Het zorgt ervoor dat uitval van een/ meerdere panelen niet van invloed is op de werking van de overige panelen.

Een power optimizer is een slim regelsysteem dat achter elk paneel wordt geplaatst. Ook power optimizers zorgen ervoor dat een slechte prestatie van het ene paneel de andere panelen beïnvloedt. Net als bij gangbare zonnepaneleninstallaties worden de power optimizers via de gelijkstroomkabels met elkaar verbonden en aangesloten op de centrale omvormer.

Met beide opties worden de prestaties van het systeem geoptimaliseerd in geval van schaduw. Er is geen directe voorkeur voor een van beide systemen.

Leveren zonnepanelen ook stroom in de winter of als het bewolkt is?

Een zonnepaneel produceert stroom als er licht op valt en werkt dus het hele jaar door. Echter, als er sneeuw op een paneel ligt, kan er geen licht op vallen en wordt er dus ook geen stroom opgewekt.

Hoe snel verdien ik zonnepanelen terug?

De gemiddelde terugverdientijd van een zonnetroominstallatie is 6 jaar, indien u de BTW terug vraagt. Door de BTW terug te vragen, verlaagt u de terugverdientijd met wel ruim 2 jaar.

U kunt de terugverdientijd ook eenvoudig zelf berekenen met de volgende formule:

Stap 1. Opbrengst van uw zonnepanelen * het stroomtarief van uw energieleverancier = besparing per jaar in €.

Stap 2. Totale investeringskosten van uw zonnepanelen in € / besparing per jaar in €

Moet ik mijn zonnepanelen installatie aanmelden bij de netbeheerder?

Indien u ervoor kiest om opgewekte energie terug te leveren aan het net, bent u wettelijk verplicht om uw zonnepanelen aan te melden. Zonnepanelen dienen alvorens het stroom opwekken te worden aangemeld bij de netbeheerder.

Let op: Het aanmelden kan sinds 1 juni 2020 alleen nog worden gedaan door de woningeigenaar en niet door de installateur of aannemer. U kunt zonnepanelen aanmelden zodra het vermogen van het zonnestroomsysteem bekend is en dus al vóórdat deze geplaatst is. Ga naar energieleveren.nl om uw zonnepanelen aan te melden.

Kan ik de stroomopbrengst van mijn zonnepanelen inzien?

Een goede monitoring van uw zonnestroomsysteem is essentieel. InnoviDak biedt haar klanten real-time inzicht in de opbrengst van hun zonnepanelen. De stroomopbrengst per paneel of installatie is gemakkelijk in te zien via een app of internetbrowser.

Moet ik mijn zonnepanelen onderhouden?

Zonnepanelen hebben een jaarlijkse controle nodig. Veel bedrijven bieden hiervoor contracten aan tussen de €100 en €150.

Tijdens zo’n jaarlijkse controle worden mogelijke defecten opgespoord en opgelost. Er wordt onder andere gekeken naar de bedrading, de omvormer en in welke staat uw zonnepanelen verkeren.

Het is verstandig en vaak de voordeligste optie om zo’n contract aan te schaffen. De kosten van incidenteel onderhoud zijn namelijk aanzienlijk hoger. Bovendien bent u er met zo’n onderhoudscontract van verzekerd dat uw installatie optimaal presteert en u het hoogst mogelijke rendement behaalt.

Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden voor uw installatie. Ook als de installatie niet bij ons is aangeschaft, kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden voor een geschikt onderhoudscontract voor uw installatie.

Moet ik mijn zonnepanelen schoon houden?

Veel leveranciers beweren dat zonnepanelen zelfreinigend zijn. Zonnepanelen schoonmaken is volgens hen niet nodig, een flinke regenbui zou de panelen voldoende schoonspoelen. Toch is een regenbui niet voldoende om uw zonnepanelen schoon te houden. Uw auto dient immers ook regelmatig gewassen te worden, ook als u er niet in rijdt en geregeld in een regenbui staat.

Het voorjaar is hét moment om uw installatie een jaarlijkse reinigingsbeurt te geven. De meeste rendabele periode staat immers voor de deur. Het jaarlijks schoonmaken van uw zonnepanelen zorgt voor een extra rendement van wel 3%.