8,7
Bijna alles rond voor zonnepanelen. Helaas kwam op de mail met de laatste 3 vragen geen reactie. Na bijna een maand een reminder gestuurd, geen reactie. Na 11 dagen gebeld, zou voor einde van week teruggebeld worden. Helaas niet gebeurd.... De week erna werden we wel gebeld, maar toen was het vertrouwen ver weg.
- Ray
.
- Frans
Prima werk geleverd, werk netjes uitgevoerd. Alleen de app was een vluggertje en helamaal geen uitleg gekregen. De app kan mijns inzien niet goed werken. De opbrengst zou sommige dagen 50,4 Kw/h zijn. Ik zou nu al na 2 maanden ca. € 2700,- opbrengst hebben. Ik had zeer graag dat iemand zou komen kijken wat hier aan de hand is!
- Klaas
Plaatsing goed verlopen, Uitleg kan beter. Gelukkig heeft medewerkster Tima mij een eind op weg geholpen. met de app Voor haar een 10
- Thea Kollee
Het gesprek met betrekking tot de aanbieding en mogelijkheden was zeer informatief. Alle informatie ook heel duidelijk en genoeg ruimte voor vragen. De installatie door Duravolt verliep voortvarend. De monteurs waren vriendelijk en vakbekwaam. De nazorg was ook prima.
- René Jetten
Goede en snelle ondersteuning i.v.m. aanvraag vergunning monumentenzorg.
- Theo
Zeer kundig en vriendelijk personeel.
- Armand Persoon
Als werkt goed, alleen was de app even een probleem voor een Samsung te installeren, maar is door een medewerker goed opgelost.
- Peter
Onze ervaringen met Innovi-dak zijn zonder meer goed te noemen. Alles is goed afgewerkt en er is met perfecte service gewerkt. Ook de contacten met de firma waren prettig en goed! Dus zeker een 10 waard!
- Leo Remmel
Zeer aardig goed en snel werkend personeel.Vanaf de eerste afspraak tot aan het eindresultaat. Laten alles goed opgeruimd achter. Ben zeer tevreden.
- Bep
Panelen een maand eerder ontvangen als gepland zeer bekwame monteurs alles netjes geplaatst en opgeruimd enigste verbeterpunt wat ik adviseer is communicatie zeer slecht telefonisch te bereiken trots keuze menu
- Theo
Zeer tevreden met de aanpak. Fijne betrokken mensen EN ze komen hun afspraken. blijven met je je meedenken! Zeer goede afwerking van project. en da zo door.
- Ruud
Eerst is een vertegenwoordiger/verkoper geweest. Heeft alles opgeschreven. Houten overkapping achterom en/of eventueel een paar panelen op de voorkant van het huis en enige zekerheid waren de 6 panelen achter op het huis. Voor de voorkant een herberekening gedaan, ivm opbrengst, dit is ook afgeraden en netjes gecommuniceerd. Dan komt de elektricien kijken. Met de opdracht waar aan de voorkant nog panelen komen. Voor de overkapping hoeft mijnerzijds niks te gebeuren. Bestaande stroomkabel kan gebruikt worden. Electricien bij installatie zou dit kunnen afwijzen en nieuwe kabel trekken over de muur. Dag van installatie. Electricien gaat de bestaande kabel niet gebruiken en ook geen kabel over de muur trekken, deze moet onder de bestrating en dat doen zij niet. Had ik dus kunnen voorbereiden, als ze dat gezegd hadden. Panelen voor de overkapping waren voor een platdak constructie met tegengewichten. Dus verkeerd materiaal meegenomen, deze konden ze niet plaatsen. Hoofdmonteur zou dit op de zaak gaan uitzoeken en met een oplossing komen voor de overkapping. Nieuwe datum voor plaatsing nog niet bekend, zou 2 a 3 maanden kunnen duren. Installatieteam vertrokken, geen panelen geplaatst, we are not amused. Na enige telefoontjes, worden de panelen binnen 14 dagen alsnog geplaatst, inclusief kleine aanpassing aan de overkapping, om het plaatsen van de panelen mogelijk te maken, zonder tegengewichten. Score tot nu toe voldoende, kan nog omhoog als geplaatst is.
- Ron
prettige samenwerking, korrekt de werkzaamheden uitgevoerd, na de werkzaamheden geen rommel achter gelaten.
- Paul
montage is geheel volgens planning verlopen inclusief de modernisering van de meterkast vooral de werkzaamheden aan de meterkast verdienen de schoonheidsprijs met een hoofdletter S Ben er buitengewoon tevreden over
- marlies
Informatie bij onze eerste interesse in zonnepanelen zo'n 3 jaar geleden was bevlogen en zeer uitgebreid. Roy Franssen is iemand, die weet waar hij het over heeft en staat achter zijn product. Niks opdringt en jezelf tot een besluit laat komen, erg prettig. Informatie, schouwen en uiteindelijk de plaatsing is door vakkundige en zeer vriendelijke mensen gebeurd. Geen gedoe over achterlaten van verpakkingsmateriaal o.i.d. Waar ik nu 15 maanden na plaatsing wel achter ben, is dat de informatie na plaatsing iets beter en minder gehaast had moeten gebeuren. Als leek en zonder technische achtergrond toch wel belangrijk. Daardoor ben ik wel enkele maanden opslag misgelopen. De op zichzelf geplaatste aardlekschakelaar nl. die geplaatst was en waarvan ik niet op de hoogte was, is door omstandigheden op een moment uitgeslagen, dus dat stukje info is ergens mis gegaan. Wel is dat ook meteen opgelost, toen ik het opgemerkt heb, dus daar weer een plus, voor snel handelen van het bedrijf Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt denk ik dan. Verder blijf ik enthousiast over dit bedrijf en raad ik iedereen aan te gaan luisteren, wat ze voor u kunnen betekenen en hebben aan te bieden.
- Riet Lenssen
Ondertussen al 2 jaar zonnepanelen liggen van Innovi-dak,super tevreden over het proces, heldere uitleg en een professionele montage. Echt een aanrader !!
- Piet Verwei
Innovi-Dak installed a new electrical box in our old home. They arrived on time, were pleasant, and answered many of my husband's questions. Very friendly. Would absolutely recommend!
- Casey
Zij komen hun afspraken na. Zij leveren de kwaliteit Conform afspraak Zij hebben een zeer klantvriendelijke en klantgerichte service. Ook bij vragen na de levering altijd snel en adequaat antwoord. Zeer tevreden gevoel bij dit bedrijf.
- John
ben tevreden
- herman Bitte wählen boosten
Zeer goede ervaring met jullie bedrijf en service
- Mathieu
Overall goed. Kan altijd beter maar dat kan overal.
- Ron
Telefonisch contact was even problematisch. Verdere afhandeling goed.
- Hardy
Komen afspraken correct na
- Rene
Alles wat we afgesproken hebben is waargemaakt.
- Martien
Gratis offerte

Veelgestelde vragen

Uit welke componenten bestaat een zonnestroomsysteem?

Een zonnestroomsysteem bestaat over het algemeen uit zonnepanelen, optimizers (deze zijn niet onmisbaar, maar verhogen vaan we het rendement van de panelen), een omvormer en een aansluiting op de meterkast.

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

Op het moment zijn er 4 verschillende soorten fotovoltaïsche zonnepanelen op de Nederlandse markt:

– Monokristallijn: Monokristallijn zonnepanelen zijn door hun hoge rendement relatief duur. Dit soort panelen wordt voornamelijk gebruikt op kleine daken met weinig ruimte, waar toch een hoge opbrengst gewenst is;

– Polykristallijn: Polykristallijn zonnepanelen zijn de meest gekozen soort panelen, aangezien de prijs/kwaliteit verhouding hier het beste is. Dit soort paneel is ideaal voor gebruik op grote oppervlaktes;

– Amorf: Amorf zonnepanelen zijn de goedkoopste soort panelen op de markt en hebben een laag rendement. Een pluspunt van dit materiaal is dat het buigzaam is en gebruikt kan worden bij bijvoorbeeld auto’s die rijden op zonne-energie en andere innovatieve solar oplossingen;

– Glas-glas: Glas-glas zonnepanelen zijn het duurste soort op de markt. Deze panelen hebben een hoog rendement en vaak een levensduur van wel 30 jaar.

Wat is de levensduur van een zonnepaneleninstallatie?

Door het hoge aantal technologische ontwikkelingen in de solar branche, is de levensduur van een zonnepaneel flink gestegen. Gemiddeld gaat een installatie tot wel 30 à 40 jaar mee.

Uiteraard zijn hierbij wel grote verschillen per fabrikant. InnoviDak werkt uitsluitend met fabrikanten die een productgarantie van 15 jaar en een vermogensgarantie van minimaal 20 jaar beloven.

Omvormers hebben een kortere levensduur dan zonnepanelen. Bij een zonnepanelensysteem mag u ervan uitgaan dat de omvormer minstens 1 keer vervangen dient te worden. De meeste omvormer fabrikanten beloven een garantie van 5 tot 10 jaar. Overigens bieden veel fabrikanten garantieverlenging aan.

Door bij de installatie te kiezen voor een merk omvormer van hoge kwaliteit omvormer voorkomt u problemen in de toekomst.

Moet mijn dak op het zuiden liggen voor zonnepanelen?

Een zuidelijk dak met een dakhoek van 30 tot 40 graden is het meest ideale dak voor zonnepanelen. Dat wil niet zeggen dat een dak dat niet op het zuiden ligt, niet geschikt is voor zonnepanelen. Ook daken op het zuidoosten of zuidwesten zijn geschikt voor zonnepanelen. Daken op het oosten of op het westen zonne-energie potentieel van 85 tot 90%.

Wat is een omvormer?

Een omvormer zet de gelijkstroom die zonnepanelen opwekken om in wisselstroom (de stroom die je in huis gebruikt). De meest gangbare omvormer in Nederland is een string omvormer. Zonnepanelen worden in serie aangesloten. Diezelfde series worden ook wel ‘strings’ genoemd. Deze strings worden aangesloten op de string-omvormer.

De omvormer is door middel van een kabel verbonden met de zonnepanelen. De gelijkstroom die door de panelen worden opgewekt gaat naar de omvormer. De omvormer zet deze energie om in wisselstroom. Deze wisselstroom gaat weer via een kabel naar de meterkast en vanuit de meterkast wordt deze verspreid over de hele woning.

Wat is een power optimizer of micro-omvormer?

String omvormers zijn de meest voorkomende omvormers, maar dat wil niet zeggen dat het de enige omvormers zijn die gebruikt worden.

Een zonnepaneleninstallatie is zo sterk als de zwakste schakel. Dat betekent dat bij een in reeks geschakelde installatie, schaduw op 1 paneel ervoor kan zorgen dat de andere panelen ook geen stroom opwekken. Er zijn 2 opties om dit te voorkomen: power optimizers en micro omvormers.

Een micro-omvormer is een klein omvormer die achter ieder paneel wordt geplaatst en zet de gelijkstroom om in wisselstroom. Anders dan bij gangbare installaties, vloeit er wisselstroom tussen de panelen. Het zorgt ervoor dat uitval van een/ meerdere panelen niet van invloed is op de werking van de overige panelen.

Een power optimizer is een slim regelsysteem dat achter elk paneel wordt geplaatst. Ook power optimizers zorgen ervoor dat een slechte prestatie van het ene paneel de andere panelen beïnvloedt. Net als bij gangbare zonnepaneleninstallaties worden de power optimizers via de gelijkstroomkabels met elkaar verbonden en aangesloten op de centrale omvormer.

Met beide opties worden de prestaties van het systeem geoptimaliseerd in geval van schaduw. Er is geen directe voorkeur voor een van beide systemen.

Leveren zonnepanelen ook stroom in de winter of als het bewolkt is?

Een zonnepaneel produceert stroom als er licht op valt en werkt dus het hele jaar door. Echter, als er sneeuw op een paneel ligt, kan er geen licht op vallen en wordt er dus ook geen stroom opgewekt.

Hoe snel verdien ik zonnepanelen terug?

De gemiddelde terugverdientijd van een zonnetroominstallatie is 6 jaar, indien u de BTW terug vraagt. Door de BTW terug te vragen, verlaagt u de terugverdientijd met wel ruim 2 jaar.

U kunt de terugverdientijd ook eenvoudig zelf berekenen met de volgende formule:

Stap 1. Opbrengst van uw zonnepanelen * het stroomtarief van uw energieleverancier = besparing per jaar in €.

Stap 2. Totale investeringskosten van uw zonnepanelen in € / besparing per jaar in €

Moet ik mijn zonnepanelen installatie aanmelden bij de netbeheerder?

Indien u ervoor kiest om opgewekte energie terug te leveren aan het net, bent u wettelijk verplicht om uw zonnepanelen aan te melden. Zonnepanelen dienen alvorens het stroom opwekken te worden aangemeld bij de netbeheerder.

Let op: Het aanmelden kan sinds 1 juni 2020 alleen nog worden gedaan door de woningeigenaar en niet door de installateur of aannemer. U kunt zonnepanelen aanmelden zodra het vermogen van het zonnestroomsysteem bekend is en dus al vóórdat deze geplaatst is. Ga naar energieleveren.nl om uw zonnepanelen aan te melden.

Kan ik de stroomopbrengst van mijn zonnepanelen inzien?

Een goede monitoring van uw zonnestroomsysteem is essentieel. InnoviDak biedt haar klanten real-time inzicht in de opbrengst van hun zonnepanelen. De stroomopbrengst per paneel of installatie is gemakkelijk in te zien via een app of internetbrowser.

Moet ik mijn zonnepanelen onderhouden?

Zonnepanelen hebben een jaarlijkse controle nodig. Veel bedrijven bieden hiervoor contracten aan tussen de €100 en €150.

Tijdens zo’n jaarlijkse controle worden mogelijke defecten opgespoord en opgelost. Er wordt onder andere gekeken naar de bedrading, de omvormer en in welke staat uw zonnepanelen verkeren.

Het is verstandig en vaak de voordeligste optie om zo’n contract aan te schaffen. De kosten van incidenteel onderhoud zijn namelijk aanzienlijk hoger. Bovendien bent u er met zo’n onderhoudscontract van verzekerd dat uw installatie optimaal presteert en u het hoogst mogelijke rendement behaalt.

Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden voor uw installatie. Ook als de installatie niet bij ons is aangeschaft, kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden voor een geschikt onderhoudscontract voor uw installatie.

Moet ik mijn zonnepanelen schoon houden?

Veel leveranciers beweren dat zonnepanelen zelfreinigend zijn. Zonnepanelen schoonmaken is volgens hen niet nodig, een flinke regenbui zou de panelen voldoende schoonspoelen. Toch is een regenbui niet voldoende om uw zonnepanelen schoon te houden. Uw auto dient immers ook regelmatig gewassen te worden, ook als u er niet in rijdt en geregeld in een regenbui staat.

Het voorjaar is hét moment om uw installatie een jaarlijkse reinigingsbeurt te geven. De meeste rendabele periode staat immers voor de deur. Het jaarlijks schoonmaken van uw zonnepanelen zorgt voor een extra rendement van wel 3%.