9,0
Vriendelijk en correct, dank aan Sjef en William
- Ans
Innovi dak komt zijn afspraken heel goed na. Het team dat bij mij de panelen heeft gelegd is super. Niets is hun te veel, ze denken met je mee en last but not least ze werken netjes en schoon af. Ook hadden ze pech dat het bij tijd en wijle goed regende, ze bleven vrolijk. Nogmaals ik ben blij dat mijn keuze op innovi dak is gevallen. De prijs/kwaliteitverhouding is top.
- Ben
De twee monteurs hebben vlot en netjes gewerkt, alles goed geïnstalleerd en uitgelegd hoe de omvormer en de meterkast werkt.
- Wendy
duidelijk mail verkeer. komen hun afspraken na. Ook na instalatie meteen telefoontje van bedrijf hoe het verlopen was.
- Bert
Prima werk geleverd
- Bert
Leuk, vriendelijk en kundig installatie-team.
- Raymond
Na wat misverstanden over de mogelijkheden van zonnepanelen bij ons thuis, hebben de medewerkers van Innovi-Dak zich naar ons toe erg netjes gedragen en alles goed afgewikkeld. Dat was de reden waarom we in tweede instantie alsnog contact opnamen om toch via Innovi-Dak zonnepanelen te krijgen.
- Odile Meuwissen
Mooi werk geleverd in dak systeem Ben er erg blij mee
- Harrie
Zeer klantvriendelijk
- Francien
Betrouwbaar, betrokken. Vakkundig personeel. Klantenservice top.
- Marc
Netjes gewerkt en heel vriendelijk
- Patrick
Gezellige mensen die meedenken en helpen en zeer netjes werken. Leuke werksfeer onder de mannen wat het allemaal een stuk makkelijker maakt als je verplicht thuis moet blijven.
- Debbie
Het hele proces vooraf was al goed. Afspraken ook altijd nageleefd. Het werk zelf: zeer vriendelijke en ervaren monteurs. Denken mee en leveren alles prima af alsof het hun eigen huis betreft. Complimenten!!!
- Niek Rondeel
Ze hebben snel en netjes alles gecontroleerd en grondig schoon gemaakt op het dak. Gelijk ook snel even de Velux ramen gepoetst en de goot schoongemaakt. Kleine moeite maar zeer gewaardeerd. Dit team zie ik graag terug bij het volgende onderhoud.
- Pascal
Zie boven
- Coen
Zeer nette mensen die hun vak goed verstaand. Hebben alles netjes geplaatst en 1 dingetje netjes opgelost. Mensen hebben netjes werk afgeleverd
- Bas
Vanaf de kennismaking tot het installeren van de panelen volledige expertise in het vak. Er wordt goed de tijd genomen om het perfecte legplan te maken, zonder het verplichte verkoop praatje. Ook de installateurs zijn zeer kundig en precies. Alles voor de klant! Een perfecte service van begin tot eind.
- Ralph
Fijne mensen in omgang! Gaan netjes te werk
- Sven
Heel tevreden!
- Marian
Duidelijke offerte. Komen afspraken goed na . Telefonisch contact voor verder teks en uitleg super. Monteurs werken goed en klantgericht geen vraag is hun teveel . Kortom innovi dak goed bedrijf.
- Roger
Waren kundig en vriendelijk!
- Angelique
Mijn ervaring is zeer goed met Innovi-Dak en kan het zeker aanbevelen
- Wiel Heussen
Een 9 gegeven aangezien in juli een dag van te voren pas hadden afgezegd ivm geen levering zonnepanelen, dit koste mij een verlofdag, anders een dikke 10. Team 3 krijgt van mij een vette 10, top jongens, correct, netjes alles achter gelaten, vriendelijk en keurige uitleg. Respect dat ze met 30 graden op het dak zonder klagen gewoon netjes hun werk deden. Petje af voor team 3
- Tonnie
Heel tevreden…
- Eefke
In slechte omstandigheden ( hele dag stromende regen) zonnepanelen aangebracht op plat dak. Team werkt snel en in goed onderling overleg met de klant. Erg tevreden.
- Inge
Gratis offerte

Veelgestelde vragen

Uit welke componenten bestaat een zonnestroomsysteem?

Een zonnestroomsysteem bestaat over het algemeen uit zonnepanelen, optimizers (deze zijn niet onmisbaar, maar verhogen vaan we het rendement van de panelen), een omvormer en een aansluiting op de meterkast.

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

Op het moment zijn er 4 verschillende soorten fotovoltaïsche zonnepanelen op de Nederlandse markt:

– Monokristallijn: Monokristallijn zonnepanelen zijn door hun hoge rendement relatief duur. Dit soort panelen wordt voornamelijk gebruikt op kleine daken met weinig ruimte, waar toch een hoge opbrengst gewenst is;

– Polykristallijn: Polykristallijn zonnepanelen zijn de meest gekozen soort panelen, aangezien de prijs/kwaliteit verhouding hier het beste is. Dit soort paneel is ideaal voor gebruik op grote oppervlaktes;

– Amorf: Amorf zonnepanelen zijn de goedkoopste soort panelen op de markt en hebben een laag rendement. Een pluspunt van dit materiaal is dat het buigzaam is en gebruikt kan worden bij bijvoorbeeld auto’s die rijden op zonne-energie en andere innovatieve solar oplossingen;

– Glas-glas: Glas-glas zonnepanelen zijn het duurste soort op de markt. Deze panelen hebben een hoog rendement en vaak een levensduur van wel 30 jaar.

Wat is de levensduur van een zonnepaneleninstallatie?

Door het hoge aantal technologische ontwikkelingen in de solar branche, is de levensduur van een zonnepaneel flink gestegen. Gemiddeld gaat een installatie tot wel 30 à 40 jaar mee.

Uiteraard zijn hierbij wel grote verschillen per fabrikant. InnoviDak werkt uitsluitend met fabrikanten die een productgarantie van 15 jaar en een vermogensgarantie van minimaal 20 jaar beloven.

Omvormers hebben een kortere levensduur dan zonnepanelen. Bij een zonnepanelensysteem mag u ervan uitgaan dat de omvormer minstens 1 keer vervangen dient te worden. De meeste omvormer fabrikanten beloven een garantie van 5 tot 10 jaar. Overigens bieden veel fabrikanten garantieverlenging aan.

Door bij de installatie te kiezen voor een merk omvormer van hoge kwaliteit omvormer voorkomt u problemen in de toekomst.

Moet mijn dak op het zuiden liggen voor zonnepanelen?

Een zuidelijk dak met een dakhoek van 30 tot 40 graden is het meest ideale dak voor zonnepanelen. Dat wil niet zeggen dat een dak dat niet op het zuiden ligt, niet geschikt is voor zonnepanelen. Ook daken op het zuidoosten of zuidwesten zijn geschikt voor zonnepanelen. Daken op het oosten of op het westen zonne-energie potentieel van 85 tot 90%.

Wat is een omvormer?

Een omvormer zet de gelijkstroom die zonnepanelen opwekken om in wisselstroom (de stroom die je in huis gebruikt). De meest gangbare omvormer in Nederland is een string omvormer. Zonnepanelen worden in serie aangesloten. Diezelfde series worden ook wel ‘strings’ genoemd. Deze strings worden aangesloten op de string-omvormer.

De omvormer is door middel van een kabel verbonden met de zonnepanelen. De gelijkstroom die door de panelen worden opgewekt gaat naar de omvormer. De omvormer zet deze energie om in wisselstroom. Deze wisselstroom gaat weer via een kabel naar de meterkast en vanuit de meterkast wordt deze verspreid over de hele woning.

Wat is een power optimizer of micro-omvormer?

String omvormers zijn de meest voorkomende omvormers, maar dat wil niet zeggen dat het de enige omvormers zijn die gebruikt worden.

Een zonnepaneleninstallatie is zo sterk als de zwakste schakel. Dat betekent dat bij een in reeks geschakelde installatie, schaduw op 1 paneel ervoor kan zorgen dat de andere panelen ook geen stroom opwekken. Er zijn 2 opties om dit te voorkomen: power optimizers en micro omvormers.

Een micro-omvormer is een klein omvormer die achter ieder paneel wordt geplaatst en zet de gelijkstroom om in wisselstroom. Anders dan bij gangbare installaties, vloeit er wisselstroom tussen de panelen. Het zorgt ervoor dat uitval van een/ meerdere panelen niet van invloed is op de werking van de overige panelen.

Een power optimizer is een slim regelsysteem dat achter elk paneel wordt geplaatst. Ook power optimizers zorgen ervoor dat een slechte prestatie van het ene paneel de andere panelen beïnvloedt. Net als bij gangbare zonnepaneleninstallaties worden de power optimizers via de gelijkstroomkabels met elkaar verbonden en aangesloten op de centrale omvormer.

Met beide opties worden de prestaties van het systeem geoptimaliseerd in geval van schaduw. Er is geen directe voorkeur voor een van beide systemen.

Leveren zonnepanelen ook stroom in de winter of als het bewolkt is?

Een zonnepaneel produceert stroom als er licht op valt en werkt dus het hele jaar door. Echter, als er sneeuw op een paneel ligt, kan er geen licht op vallen en wordt er dus ook geen stroom opgewekt.

Hoe snel verdien ik zonnepanelen terug?

De gemiddelde terugverdientijd van een zonnetroominstallatie is 6 jaar, indien u de BTW terug vraagt. Door de BTW terug te vragen, verlaagt u de terugverdientijd met wel ruim 2 jaar.

U kunt de terugverdientijd ook eenvoudig zelf berekenen met de volgende formule:

Stap 1. Opbrengst van uw zonnepanelen * het stroomtarief van uw energieleverancier = besparing per jaar in €.

Stap 2. Totale investeringskosten van uw zonnepanelen in € / besparing per jaar in €

Moet ik mijn zonnepanelen installatie aanmelden bij de netbeheerder?

Indien u ervoor kiest om opgewekte energie terug te leveren aan het net, bent u wettelijk verplicht om uw zonnepanelen aan te melden. Zonnepanelen dienen alvorens het stroom opwekken te worden aangemeld bij de netbeheerder.

Let op: Het aanmelden kan sinds 1 juni 2020 alleen nog worden gedaan door de woningeigenaar en niet door de installateur of aannemer. U kunt zonnepanelen aanmelden zodra het vermogen van het zonnestroomsysteem bekend is en dus al vóórdat deze geplaatst is. Ga naar energieleveren.nl om uw zonnepanelen aan te melden.

Kan ik de stroomopbrengst van mijn zonnepanelen inzien?

Een goede monitoring van uw zonnestroomsysteem is essentieel. InnoviDak biedt haar klanten real-time inzicht in de opbrengst van hun zonnepanelen. De stroomopbrengst per paneel of installatie is gemakkelijk in te zien via een app of internetbrowser.

Moet ik mijn zonnepanelen onderhouden?

Zonnepanelen hebben een jaarlijkse controle nodig. Veel bedrijven bieden hiervoor contracten aan tussen de €100 en €150.

Tijdens zo’n jaarlijkse controle worden mogelijke defecten opgespoord en opgelost. Er wordt onder andere gekeken naar de bedrading, de omvormer en in welke staat uw zonnepanelen verkeren.

Het is verstandig en vaak de voordeligste optie om zo’n contract aan te schaffen. De kosten van incidenteel onderhoud zijn namelijk aanzienlijk hoger. Bovendien bent u er met zo’n onderhoudscontract van verzekerd dat uw installatie optimaal presteert en u het hoogst mogelijke rendement behaalt.

Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden voor uw installatie. Ook als de installatie niet bij ons is aangeschaft, kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden voor een geschikt onderhoudscontract voor uw installatie.

Moet ik mijn zonnepanelen schoon houden?

Veel leveranciers beweren dat zonnepanelen zelfreinigend zijn. Zonnepanelen schoonmaken is volgens hen niet nodig, een flinke regenbui zou de panelen voldoende schoonspoelen. Toch is een regenbui niet voldoende om uw zonnepanelen schoon te houden. Uw auto dient immers ook regelmatig gewassen te worden, ook als u er niet in rijdt en geregeld in een regenbui staat.

Het voorjaar is hét moment om uw installatie een jaarlijkse reinigingsbeurt te geven. De meeste rendabele periode staat immers voor de deur. Het jaarlijks schoonmaken van uw zonnepanelen zorgt voor een extra rendement van wel 3%.